Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Főszerepben már a család
Patocskai Tamás 10 éve, a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj átvétele után – és most, családja körében.

Tehetségek tíz éve és most: Bemutatkozik Patocskai Tamás

Főszerepben már a család

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Patocskai Tamás azzal hívta fel magára a figyelmünket, hogy a Széchenyi István Tanulmányi Ösztöndíj egyik nyerteseként már hallgatóként oktatott.

Patocskai Tamás a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem mérnök–informatikus szakára járt, és demonstrátorként gyakorlati órákat vezetett harmadéveseknek. Amikor elnyerte a város ösztöndíját, éppen a doktori iskolába jelentkezett (Hallgatóként oktat is, Soproni Téma, 2012. november 14.).

– Doktoranduszként is folytattam az oktatói tevékenységet – mesélte Tamás. – A diplomamunkám témája a mobiltelefon-hálózatok energiafelhasználásának csökkentése volt, amit továbbgondoltam és ki is bővítettem: a mobil- és wifihálózatok együttműködésével kezdtem el foglalkozni. Kutatási témámmal eljutottam több nemzetközi konferenciára és egy angliai tanulmányútra is.

Tamás később abbahagyta a kutatást, és az egyetemi közeg helyett a versenyszférában helyezkedett el. Egy magyar tulajdonú, digitális aláírással és elektronikus ügyintézéssel foglalkozó informatikai cégnél kapott szoftverfejlesztői állást, ahol azóta már vezető szoftverfejlesztő.

– Nem bántam meg a döntésemet, úgy gondolom, hogy a személyiségemhez közelebb áll a jelenlegi munkám, mint az egyetemi kutatás – folytatta. – Időközben családot alapítottam, és gyermekeink is születtek: Tomi hatéves és már iskolás, Eszti pedig hároméves ovis. Jövő év elején érkezik a harmadik baba, akinek még nem tudjuk a nemét, de az előző kettő után túl nagy meglepetés nem érhet bennünket.

Tamás a családjával Budapest közelében él. Oda köti őket a munkájuk, ám időről időre meglátogatják a családot Sopronban.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...