Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Gellért, a közönség kedvence
Németh-Hajnal Gellért több rendezvényen fellépett már. Fotó: Filep István

Gellért, a közönség kedvence

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Klímatudatos Sopronért pályázaton a közönség Németh-Hajnal Gellért rajzát találta a legjobbnak. A Hunyadi-iskola 5.A osztályosa nem szívesen szerepel, kivéve, ha a zenei tudását kell megcsillogtatnia.

Németh Gellért anyukája hatására iratkozott be a Hunyadi AMI grafika szakkörére, ahol csütörtökönként fejlesztik rajztudásukat a diákok. Tanára, Szabó-Darida Ágnes hívta fel a figyelmét a pályázatra, ahol közönségdíjat kapott.

– A rajzomon szivárványos háttér előtt egy fa látható egy üvegben – mesélte Gellért. – A saját ötletemet vetettem papírra. Azt szerettem volna üzenni ezzel a képpel, hogy figyeljünk jobban oda a természetre, és ne szemeteljünk.

Gellért sok hobbija közül az egyik a zene. Harmadszor elsős a Horváth József Alapfokú Művészeti Iskolában, ugyanis először furulyázott, aztán klarinétozott, és végül ebben a tanévben kezdett el szaxofonozni, ami az eredeti célja is volt. Tavaly arany minősítést szerzett klarinétból a Horváth Rudolf fafúvós fesztiválon.


– Kiskoromban sok időt töltöttem egy játékkal, ami hangszerek hangját szólaltatta meg, és rettenetesen féltem a szaxofontól – folytatta. – Akkor döntöttem el, hogy ha nagyobb leszek, szaxofonozni fogok, mert csak így tudom legyőzni a félelmemet. A szaxofon előfeltételeként tanultam furulyázni és klarinétozni.

Úgy tűnik, a fiú már egész jó barátságban van a hangszerrel, ugyanis nemrég azt mondta az édesanyjának, hogy „Anya, szerintem nagyon illik hozzám a szaxofon”. Gellértnek három testvére van: Csongor, akit már bemutattuk az újságunkban (A jövő csillagásza, Soproni Téma, 2021. szeptember 8.), klarinétozik, egyik húga, Emi pedig szintén egy fúvós hangszert választott, az oboát. Gellért alapvetően csendes típus, ám ha hangszerről van szó, nem gondolkozik a szereplésen: versenyeken indul, szerepelt a zeneiskola adventi kalendáriumában, fellépett már a Hunyadi-iskolában és még kisgyermekként az óvodában is. Mivel a kosárlabda nem vonzotta annyira, mint a bátyját, annak ellenére sem, hogy a magassága megvan hozzá, ezért inkább a teniszt választotta. Az utóbbi időben megtetszett neki a röplabda is, ám mivel még társastánc szakkörre is jár, kérdéses, hogy belefér-e minden az idejébe.    


Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...