Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hanzély Szonja németből perfekt

Németországi ösztöndíjat nyert

Hanzély Szonja németből perfekt

| Soproni fiatalok

A Lesefüchse országos döntő első helyezettje lett a licista Hanzély Szonja, aki németországi tanulmányutat nyert tökéletes nyelvtudásával.

A megmérettetésen négy könyvet kellett németül elolvasni a fiataloknak, majd azok tartalmáról eszmét cserélni, vitatkozni.

– A versenyen első körben négy, háromfős csoportot sorsoltak össze, és mindegyikből egy-egy diák jutott tovább a döntőbe – mesélte Hanzély Szonja. – Beszélgetnünk kellett a kötetek tartalmáról, értelmezni kellett, miközben figyelték a szókincsünket, a fogalmazást, a kiejtést, a biztos és helyes nyelvtudásunkat. Reagálni kellett a többiek véleményére. Izgalmas verseny volt, amelynek a fődíja egy négyhetes németországi ösztöndíj.

A nyári utazást követően szeptemberben Hanzély Szonja képviseli Magyarországot a verseny európai döntőjén. A Berzsenyi 10.c-s diákjának felkészítő tanára ­Zsuppánné Cellik Barbara volt.

Kapcsolódó cikkek

Andor elbűvölte az egész zsűrit

Andor elbűvölte az egész zsűrit

2022. 05. 04. | Madarász Réka

Szűrszabó Andor évek óta tartó céltudatos munkája végre meghozta a gyümölcsét: az ÁSZÉV-en országos 16., a Ránki György dunántúli történelemversenyen pedig 1. helyezést ért el. A fáys fiatalember az érettségi után egy évig Írországban folytatná a nyelvtanulást.