Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hanzély Szonja németből perfekt

Németországi ösztöndíjat nyert

Hanzély Szonja németből perfekt

| Soproni fiatalok

A Lesefüchse országos döntő első helyezettje lett a licista Hanzély Szonja, aki németországi tanulmányutat nyert tökéletes nyelvtudásával.

A megmérettetésen négy könyvet kellett németül elolvasni a fiataloknak, majd azok tartalmáról eszmét cserélni, vitatkozni.

– A versenyen első körben négy, háromfős csoportot sorsoltak össze, és mindegyikből egy-egy diák jutott tovább a döntőbe – mesélte Hanzély Szonja. – Beszélgetnünk kellett a kötetek tartalmáról, értelmezni kellett, miközben figyelték a szókincsünket, a fogalmazást, a kiejtést, a biztos és helyes nyelvtudásunkat. Reagálni kellett a többiek véleményére. Izgalmas verseny volt, amelynek a fődíja egy négyhetes németországi ösztöndíj.

A nyári utazást követően szeptemberben Hanzély Szonja képviseli Magyarországot a verseny európai döntőjén. A Berzsenyi 10.c-s diákjának felkészítő tanára ­Zsuppánné Cellik Barbara volt.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...