Hétvégén Tündérfesztivál!

| Munkatársunktól

A tündérek és manók ismét birtokba vehetik az Erzsébet-kertet, szombaton és vasárnap tartják ugyanis a Tündérfesztivált.

A „hűség évében” ezúttal a város iránti szeretet jegyében zajlanak a programok. Felépítenek egy kis „Tündérvárost”, ahol Sopron nevezetes épületeit készítik el szabadtéri mászóházikóként. A város történetét négy hagyományőrző katonai tábor fogja életre kelteni: beköltöznek a kelták, lesz római legionárius tábor, jönnek a huszárok és a 100 évvel ezelőtti rongyos gárda is tábort üt a kertben.

A fesztivál idei kabalafigurája egy kajlafülű vizsla, ugyanis a program vendége lesz a Nemzeti Turisztikai Ügynökség Kajla-programja is. A kutya számos helyen megjelenik a fesztiválon: Kalap Jakab bábos–zenés műsorában mindkét nap életre kel a színpadon a 9 ősi magyar kutyafajta, de hallhatnak a felelős kutyatartásról is a résztvevők, a kézműves kuckóban pedig kutyapofa is készíthető. A szombaton 11 órakor kezdődő viseletversenyen az „aprócska”, „nagyobbacska” és „család” kategórián kívül az idén „tündéri kutyusokat” is várnak a nagyszínpadra.

A fesztivál térképén egy nyomkereső játékot is hirdetnek a szervezők: aki a megjelölt 7 állomáshelyet felkeresi, apró ajándékot kap, amit a Manórádióban vehet át. A Manórádió egy 2 napon át működő fesztiválrádió, az adás az 103,2-n (és interneten) lesz fogható a városban. Számos soproni egyesület, civil szervezet, művészeti csoport és társaság színesíti a kertet – ők is bemutatkoznak majd a rádióban.

A nyitóceremónia szombaton 10 órakor kezdődik a színpad körül zenés köszöntővel, a Petőfi Színház művészeivel, a Sopron Balett táncosaival.

A rendezvény a jelenleg hatályos szabályoknak megfelelően a felnőtteknek védettségi igazolvánnyal látogatható. A három belépőkapunál minden erre alkalmas igazolást elfogadnak, a kertben karszalaggal szabadon közlekedhetnek a látogatók.

További részletek a Tündérfesztivál facebook-oldalán.

Teljes verzió