Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Hunyadis ifjú történészek sikere

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola 8. C osztályos tanulói nyerték meg a Bonyhádon megrendezett evan­­gélikus iskolák országos tör­­té­­nelemversenyét.

 A Bonyhádi Szellemi Zsendülés keretében tartották meg a ta­­nulmányi versenyek döntőit. A történelem témakörben a sop­­roni Hunyadi-iskolások voltak érdekeltek. Az első fordulóra két csapat is készült, innen az országos döntőre a Varga Petra, Kohlmann Barnabás és Winkler Dominik alkotta csapat jutott be.

A napi többórás felkészülés után Mó­­­ritz Adrienn történelem ta­­nárnő tanítványai a másfél órás versenyen megnyerték az utolsó fordulót, a döntőt. Így ők lettek a legjobbak az induló hatvankilenc csapat közül, megelőzve a gimnazista csapatokat.

A verseny témája az Árpád-ház kora volt – ismertette Mó­­ritz Adrienn. – A felkészülési idő­­­­szakban az új ismeretek megszerzése helyett a gondolkodás-központú feldolgozást választottuk. Továbbá azt, hogy jól tudják alkalmazni a diákok a logikára építő tudást. Ennek a módszernek nagy előnye, hogyha nem is jut eszükbe azonnal a helyes válasz, a kérdés­es személyt vagy eseményt el tudják helyezni az adott történelmi korban, s ennek segítségével pedig visszafejthető a megoldás.

Kapcsolódó cikkek

Biológiából országelső

Biológiából országelső

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Két biológiaversenyen is rangos helyezést ért el Grieszler Gellért, aki szereti a kémiát is, így az is elképzelhető, hogy később az orvosi pályát vála...

A legkisebb olimpikonok

A legkisebb olimpikonok

2024. 06. 12.

Összesen 17 soproni és környékbeli óvoda közel 200 gyermekkel vett részt az idei oviolimpián.