Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Hunyadis szupertanár
Halvax Julianna szeptembertől elsősökkel kezdi a tanévet Fotó: Griechisch Tamás

Halvax Julianna szárnyakat ad a rá bízott kisgyerekeknek

Hunyadis szupertanár

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

– Nem az a lényeg, hogy mit, hanem az, hogy kit tanítunk – vallja Halvax Julianna. A Hunyadi-iskola tanítójáról sokat hallhattunk az elmúlt hetekben, ő nyerte meg ugyanis Az Év Szupertanára pályázatot.

Izgatottan készül a szeptemberi tanévkezdésre Az Év Szupertanára. Halvax Julianna nevéhez az elmúlt napokban hozzátapad az elismerő cím, rengeteg megkeresést kap még napjainkban is, pedig ő már a sok szereplés helyett inkább a tanévkezdéssel foglalkozik. – Sok mindenre rávilágított ez a pályázat, amikor neveztem, akkor nem gondoltam, hogy ennyi szerepléssel jár – mesélte Julianna. – Elsősorban az motivált, hogy a fődíj egymillió forint értékű egészséges élelmiszer. Minden évben rendezünk pünkösdkor egy csendes napot piknikkel, jövőre nagy segítség lesz, hogy ehhez már az élelmiszereket nem kell megvásárolni. A másik ok az volt, hogy ezzel én is a pedagógusokra, a kollégáimra irányítsam a figyelmet. Rengeteg szupertanár dolgozik az országban, meg kell mutatni őket.

Julianna 2005 óta dolgozik tanítóként, Brennbergbányán kezdte a pályát, onnan érkezett a Hunyadiba. Azt mondja, hogy az itteni támogató környezet is szükséges ahhoz, hogy meg tudja valósítani az elképzeléseit.

– Amikor behoztam az élő csirkét az órára, akkor szerencsére nem az volt az igazgató úr első szava, hogy vigyem haza, mert mi lesz, ha kijön az ÁNTSZ, hanem rugalmasan állnak hozzá az újszerű, kreatív módszerekhez – folytatta Halvax Julianna. – Számomra soha nem a tananyag volt az első, nem az a lényeg, hogy mit, hanem az, hogy kit tanítok. Mérhetetlenül érdekel, hogy az osztályomba kerülő kisgyerekek miben ügyesek. Egyszerűen addig nem nyugszom, amíg ezt meg nem találom, ehhez pedig az kell, hogy jól megismerjem a gyerekeket. Nagyon is igaz az a mondás, hogy a pedagógus szárnyakat adhat a gyerekeknek vagy le is törheti azokat.

Julianna a sok játékkal, kreatív foglalkozással és tehetséggondozással szárnyakat ad a tanítványainak. Nem véletlen, hogy egykori diákjai és a szüleik is egy emberként felsorakoztak mögé, amikor a pályázat közönségszavazása elkez­dődött …

A pályázatról: Lehet ma Magyarországon kreatívan, egyedien tanítani? Lehet ma olyan módszert bevetni, ami a kütyükön csüngő diákok figyelmét is felkelti? Hiszünk benne, hogy igen, ezért idén már harmadik éve indítjuk el Az Év Szupertanára versenyünket, ahol a tudásmegosztás mellett a győztes értékes nyereményeket is hazavihet – ezt írja az egyik nemzetközi élelmiszerlánccal közös pályázatáról a Dívány.hu. Az országos megmérettetésre rengetegen neveztek, a zsűri által kiválasztott legjobb három pályázó közül a közönségszavazás után hirdettek nyertest. Halvax Julianna több mint 20 ezer szavazattal lett első. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...