Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Iskola vége – kezdődik a vakáció

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Még néhány nap, és befejeződik a közoktatásban a 2020/21-es tanév, ugyanis az utolsó tanítási napot június 15-én, kedden tartják. A két és fél hónapos nyári szünet után az első tanítási nap szeptember elsején, szerdán lesz.

Az idei tanév sem volt átlagos, hiszen a koronavírus-járvány miatt át kellett állni a digitális tanrendre a középiskolákban, valamint az általános iskolákban is. Az év végére azonban helyreállt a szokásos rend, és az érettségit például már biztonságosan szervezték meg az iskolák – igaz, a legtöbben csak írásban adtak számot tudásukról. A diákok az év végén hosszú hetek után személyesen is találkozhattak egymással, a legtöbb helyen kirándulásokat is szerveztek.

A nyári szünettel kapcsolatban dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a közelmúltban rendeletet adott ki. Ennek értelmében köznevelési intézmény szervezésében nyári tábor, gólyatábor legkésőbb idén augusztus 23-ig tartható. Ez időben szervezhetnek az általános iskolák napközit, szakköröket, sportfoglalkozást vagy fejlesztő, egyéni vagy csoportos felzárkóztatást is.

Kapcsolódó cikkek