Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét a Roth győzött
A Roth nyertes csapata: Szalay Dávid, Zergi Attila felkészítő oktató, Fódi Mátyás Dominik és Farkas Gergő.

2023 májusában Norvégiában rendezik az ifjúsági erdész Eb-t

Ismét a Roth győzött

| Győri-Varga Nóra | Soproni fiatalok

Idén is a legjobb csapateredményt érték el a Roth-iskola diákjai a dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyen. Norvégiában ők képviselhetik hazánkat az ifjúsági Európa-bajnokságon.

– Jó ideje a mi tanulóink nyerik meg összetettben a versenyt – tudtuk meg Sztojkáné Bodor Ildikótól, a Roth Gyula Erdészeti Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium igazgatójától. – Év elején egy nagyobb társaságból válogatjuk ki a leendő versenyzőket. Figyelünk arra, hogy ne csak a legidősebb korosztály, hanem a fiatalabbak is esélyt kapjanak, rutint és tapasztalatot szerezhessenek.


A Piliscsabán rendezett dr. Szepesi László erdészeti gépész emlékversenyen szóbeli, írásbeli és olyan gyakorlati feladatokban is kellett bizonyítaniuk a Roth diákjainak, mint például motorfűrészlánc-szerelés, lánckímélő és kombinált darabolás, gallyazás vagy döntés.

Az iskola 2-es számú csapata (Szalay Dávid, Fódi Mátyás Dominik, Farkas Gergő) az első helyezést szerezte meg, ezzel ők képviselhetik hazánkat az ifjúsági erdész Európa-bajnokságon 2023 májusában Norvégiában. – Itt is lesznek a hazai megmérettetéshez hasonló versenyszámok, de egyéb erdészeti feladatok is, mint famagasság- és kormeghatározás. Nemcsak növényeket, hanem azok kártevőit is fel kell ismerni és megnevezni angol nyelven – tette hozzá az igazgató.


A Roth 1-es számú csapata (Varga Ruben, Selyem Péter, Varga Patrik Márió) is remekelt: a képzeletbeli dobogó második fokára állhatott fel. Tanulóik közül került ki az egyéni első helyezett, Fódi Mátyás Dominik, aki döntésben is a legjobb lett. Az egyéni 3. helyezett a legjobb lánckímélő és kombinált daraboló Szalay Dávid, míg Selyem Péter szerelésben lett a legkiemelkedőbb. Gyakorlati felkészítő tanáraik Zergi Attila és Zombó Gergő gyakorlati oktatók voltak.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...