Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Ismét Egyetemfoglaló
Fotó: Soproni Egyetem

Ismét Egyetemfoglaló

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A Soproni Közgáz április 20-án, csütörtökön ismét megrendezi Egyetemfoglaló címmel a középiskolásoknak szóló gazdasági témájú vetélkedőjét.

Az idei Egyetemfoglalóra 16 csapatban összesen 80 diák jelentkezett Győr-Moson-Sopron és Vas megyéből: soproni, szombathelyi, csornai, győri, fertődi és pápai fiatalok mérik össze tudásukat és rátermettségüket.

 

Az induló csapatok egy előre elkészített 3 perces videóval érkeznek, melyben bemutatják iskolájukat, településüket, egy-egy neves helyi gazdasági szakembert, vagy akár végzett diákjaikat.

A feladatokról a diákok előre annyit tudnak, hogy egy kisebb szállodát kell majd üzemeltetniük 1 éven keresztül. Kérdésekkel, feladatokkal fognak találkozni a turizmus, a fesztiválok (VOLT fesztivál) turisztikai, idegenforgalmi jelentőségéről, a marketing és pénzügyek területeiről.

A vetélkedő fordulókból áll, amelyet a zsűri körönként pontoz. Minden fordulóban újabb híreket és feladatokat kapnak a versenyzők, amelyek alapján stratégiájukat átalakíthatják, illetve reagálhatnak az aktuális piaci helyzetre.

A legjobb eredményt elérő csapatok értékes nyereményekkel térhetnek haza.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...