Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Jöhet a második forduló

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Összesen 71 csapat nevezett a Soproni Tankerületi Központ középiskolásoknak szervezett országos történelmi vetélkedőjére.

 Az első (online) fordulót múlt héten tartották, a nevezőknek egy 50 kérdésből álló kvízt kellett kitölteniük egy óra alatt. A legjobban szereplő 37 csapat (közte 11 soproni)továbbjutott a második fordulóba. Itt egy esszé elkészítése lesz a feladat – négy téma közül választhatnak a diákok, a fogalmazást pedig május 25-ig kell leadni.

Mint arról lapunkban is többször beszámoltunk (Civitas Fidelissima vetélkedő, Soproni Téma, 2021. március 31.), az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazásról, valamint az azt megelőző és követő időszakról szól a vetélkedő. A tankerület gondolt az általános iskolásokra is: a felső tagozatos diákoknak alkotói pályázatot hirdettek, ezekkel a programokkal csatlakozva a Sopron önkormányzata által szervezett centenáriumi emlékév rendezvénysorozatához.

További tudnivalók: www.cftv.hu.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...