Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Katasztrófavédelmi verseny

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen rendezték meg a helyi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt, amelyre tizenegy csapat nevezett; hét az általános iskolai, négy a középiskolai korosztályban indult.

A tanulóknak elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával egyaránt bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. A versenyen öt állomás várta a diákokat, ahol többek között katasztrófavédelmi és elsősegély tesztsort kellett kitölteni, majd sötétkamra-állomás és a tűzoltó akadálypálya is nehezítette dolgukat, majd különböző polgári védelmi eszközöket kellett felismerniük.

Általános iskolai kategóriában a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lett a győztes, míg a középiskolások versenyében a zsiraiak lettek a legjobbak. Az első helyezettek április 11-én Győrben, a megyei versenyen mérhetik össze tudásukat korosztályukban.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...