Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Katasztrófavédelmi verseny

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen rendezték meg a helyi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt, amelyre tizenegy csapat nevezett; hét az általános iskolai, négy a középiskolai korosztályban indult.

A tanulóknak elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával egyaránt bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. A versenyen öt állomás várta a diákokat, ahol többek között katasztrófavédelmi és elsősegély tesztsort kellett kitölteni, majd sötétkamra-állomás és a tűzoltó akadálypálya is nehezítette dolgukat, majd különböző polgári védelmi eszközöket kellett felismerniük.

Általános iskolai kategóriában a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lett a győztes, míg a középiskolások versenyében a zsiraiak lettek a legjobbak. Az első helyezettek április 11-én Győrben, a megyei versenyen mérhetik össze tudásukat korosztályukban.

Kapcsolódó cikkek

A színjátszásban talált önmagára

A színjátszásban talált önmagára

2021. 05. 05. | Madarász Réka

Tizenegy éves kora ellenére Szilágyi Dávid már sok területen kipróbálta magát, míg végre a színjátszásban ki tudott teljesedni. A Valahol Európában főszerepe óta színésznek készül, de nincs kizárva az állatorvosi hivatás sem.