Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Katasztrófavédelmi verseny

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni katasztrófavédelmi kirendeltségen rendezték meg a helyi ifjúsági katasztrófavédelmi versenyt, amelyre tizenegy csapat nevezett; hét az általános iskolai, négy a középiskolai korosztályban indult.

A tanulóknak elméleti és gyakorlati feladatok megoldásával egyaránt bizonyítaniuk kellett felkészültségüket. A versenyen öt állomás várta a diákokat, ahol többek között katasztrófavédelmi és elsősegély tesztsort kellett kitölteni, majd sötétkamra-állomás és a tűzoltó akadálypálya is nehezítette dolgukat, majd különböző polgári védelmi eszközöket kellett felismerniük.

Általános iskolai kategóriában a Tóth Antal Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézmény lett a győztes, míg a középiskolások versenyében a zsiraiak lettek a legjobbak. Az első helyezettek április 11-én Győrben, a megyei versenyen mérhetik össze tudásukat korosztályukban.

Kapcsolódó cikkek

Elfek és tündérek világa

Elfek és tündérek világa

2024. 06. 19. | Madarász Réka

Az Így írok én… irodalmi pályázat mese kategóriáját Kiss Hanna nyerte meg Elfek és tündérek című meséjével. A Lackner Kristóf Általános Iskola hetedik...

Kiváló tehetségfejlesztő

Kiváló tehetségfejlesztő

2024. 06. 19. | Madarász Réka

Szabó-Darida Ágnes Bonis Bona – A nemzet tehetségeiért díjat érdemelt ki kiváló tehetségfejlesztő kategóriában. A Hunyadi-iskola tanárnője a képzőművé...