Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kempteni diákok soproni látogatása

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

Tizenhét diák és két kísérő érkezett városunkba a németországi Kemptenből, Sopron testvérvárosából.

A küldöttséget az elmúlt héten fogadta és köszöntötte dr. Fodor Tamás polgármester is. Hangsúlyozta, hogy a testvérvárosok közül a kemptenivel az egyik legélőbb kapcsolata a városnak, és nemcsak hivatali, hanem oktatási és kulturális területen is. A polgármester ismertette a fiatalokkal Sopron történelmi múltjának legjelentősebb eseményeit, de kitért a napjainkban megvalósuló látványos változásokra is.

A programokat a fogadóiskola, a Széchenyi-gimnázium szervezte. A diákok ellátogattak Nagycenkre, ahol megtekintették a Széchenyi-kastélyt. Buszos kirándulásokon eljutottak még Fertődre, a sümegi és a fraknói (Forchtenstein) várba, valamint Kőszegre is. A németországi vendégek szombaton indultak haza Sopronból.

A kölcsönös látogatások során – a soproni cserediákok ősszel voltak Kemptenben – a vendégdiákok soproni családoknál laknak, így közvetlenül gyakorolhatják a nyelvtanulást és ismerhetik meg egymás kultúráját. Ezek a találkozások remek lehetőséggel szolgálnak a baráti kapcsolatok kialakítására és ápolására egyaránt.

Kapcsolódó cikkek

Élő emlékek

2021. 06. 16. | Huszár Judit

Felújították osztályfőnökük síremlékét, majd díjat alapítottak az 1962-ben a József Attila Leánygimnáziumban végzett egykori diákok.