Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kevin mindene a foci
Kostevc Kevin profi futballista szeretne lenni. Fotó: Németh Péter

Kevin mindene a foci

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Iskolája Fenyő-díjjal jutalmazta Kostevc Kevint kiváló tanulmányi és a sportban elért eredményei miatt. A nyolcadikos fiúnak a szenvedélye a foci.

Ha az a „csúnya töri” nem lenne, Kevinnek kitűnő lenne a bizonyítványa. A 14 éves fiatalember reál beállítottságú: a matek, a biológia és a fizika a kedvence, és persze mindenekelőtt a testnevelés. A napjai mozgalmasan telnek: gyakran van hét órája, utána megírja a leckét, aztán 4-től 6-ig fociedzés, hétvégén pedig meccsek, ugyanis az SC Sopron színeiben játszik.

– Már kiskoromban focizni küldött az óvónénim, ugyanis látta, hogy jó a labdaérzékem – mesélte. – Majoros Zoltán ovifocijára jártam nagycsoportban, azóta élek-halok ezért a sportágért. Középpályán, illetve jobb szélen szoktam játszani.

A tehetséges fiatalember profi játékos szeretne lenni, majd másokat is szívesen megtanítana a labdarúgás fortélyaira, éppen ezért a VasVilla sportosztályába készül, ahol az 5. évben edzői végzettséget is szerezne.

– Ha úgy alakul, az érettségi után még elvégezhetek egy főiskolát – tette hozzá. – Szerencsére könnyen tanulok, elég, ha figyelek az órán, aztán itthon még átolvasom a tananyagot.

És vajon mit csinál Kevin a szabadidejében? Természetesen azt is mozgással tölti. Szerencsére 20 éves bátyja, Dániel megfelelő partner a kosárlabdához és a közös focizáshoz is. Akiknek pedig sokat köszönhet: a szülei, az edzője, Körmendi Tamás, illetve a Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola 8. osztályában az osztályfőnöke, Lengyel Gabriella.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...