Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Kiváló teljesítmény
Megújultak a Vasvilla nagy méretű homlokzati nyílászárói és a fűtést is korszerűsítették a közelmúltban az iskolában. Fotók: Filep István

Fontos, hogy korszerű körülmények között tanuljanak a diákok

Kiváló teljesítmény

| Etzl Edgár | Soproni fiatalok

Több mint kétszáz új radiátor, korszerű kazánok, új ablakok – lezárult a Vas- és Villamosipari Technikum energetikai fejlesztése. Az ünnepélyes átadáson részt vett Pölöskei Gáborné helyettes államtitkár is.

Az energiahatékonysági program keretében a Soproni Szakképzési Centrum Vasvilla iskolájának elavult, nagyfelületű nyílászáróit cserélték le. A háromszáz millió forintos projekt kivitelezése 2019-ben kezdődött. Az aula ablakfelülete körülbelül 325 négyzetméteren, a folyosókat bevilágító tetőablakok pedig mintegy 368 négyzetméteren újultak meg. A homlokzati munkálatokat követően fejlesztették az iskola fűtési rendszerét is. Korszerű, kondenzációs gázkazánokat és szabályozó rendszert építettek ki a szakemberek. Az épület mind a 269 fűtőtestjét szabályozó szeleppel ellátott lapradiátorra cserélték.

Az átadó a vasvillás diákok előadásával indult. A fiatalok versbe foglalták tanult szakmájukat, illetve táncos bemutatót tartottak.

– Kreatív és innovatív nemzetünk akkor teljesedhet ki, ha megteremtjük a diákoknak a korszerű tanulás feltételeit – fogalmazott Barcza Attila, Sopron és térsége országgyűlési képviselője. Hozzátette, a Soproni Szakképzési Centrum a közelmúltban olyan megújuláson ment át, amely a diákokat a hazai és külföldi piac igényeire is felkészíti.

Az eseményen részt vett Kuntár Csaba, a Soproni Szakképzési Centrum főigazgatója, aki bemutatta az intézmény elmúlt időszakban történt és jövőben tervezett fejlesztéseit, majd beszámolt a Vasvilla energetikai felújításáról.

Az eseményen Pölöskei Gáborné, az Innovációs és Technológiai Minisztérium szakképzésért felelős helyettes államtitkára elmondta: mind a 41 szakképzési centrum sokat fejlődött, de a soproni kimagasló teljesítményt nyújt. – Az elmúlt öt évben az állam 1,1 milliárd forinttal támogatta a soproni centrumot – hangsúlyozta a helyettes államtitkár. – Fontos, hogy az iskolák korszerű környezetet teremtsenek a tanuláshoz, hiszen a diákok és a szülők is szívesebben fordulnak így az intézményekhez.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek