Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Kiváló tornász és jó tanuló
Pölz Tímea kedvenc tantárgya a testnevelés, a matematika és a biológia. Fotó: Németh Péter

Kiváló tornász és jó tanuló

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak nagyon bájos és kedves, de méltán nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” megtisztelő címet is Pölz Tímea. A Fenyő téri általános iskola végzős diákja állatorvosnak készül.

Timi először atlétikára járt, de az kevésnek bizonyult számára, úgyhogy a szülei beíratták a Soproni Torna Clubba, melynek színeiben több dobogós helyezést is elért csapatban és egyénileg is. 2019-ben a korosztályos országos tornabajnokságon 1. helyezett lett a csapatával serdülő korosztályban, 2020-ban pedig ugyanitt 3. helyezést szerzett. A Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola csapatával még a pandémia előtt országos negyedik helyen végzett a diákolimpián. Ugyanezen a megmérettetésen az iskola atlétikacsapatával megyei második lett. A lány sokat köszönhet edzőinek, Fleck Szilviának, Csete Ágnesnek és Főző Csabának. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma által meghirdetett „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” pályázatra osztályfőnöke, Lengyel Gabriella terjesztette fel.

– Mindegyik szeren indulok a versenyeken, a legbüszkébb mégis a vidékbajnokságon elért gerenda első helyezésemre vagyok – mesélte Timi. – Mivel sokszor megsérültem már, nem hittem volna, hogy egyéniben képes vagyok ilyen jó eredményt elérni.

Valószínűleg saját tapasztalatai is nagy szerepet játszanak abban, hogy Timi szeretne másoknak segíteni. Érdekli, hogy hogyan lehet a betegségeket megelőzni, illetve az egészségi állapotot helyreállítani, ám a legszívesebben mégis állatokat gyógyítana. Tanulmányi eredményei fel is jogosítják arra, hogy az állatorvosi hivatásról álmodozzon: hatodikig kitűnő tanuló volt, azóta be-becsúszott egy–két négyes. Kedvenc tantárgyai természetesen a testnevelés, a matek és a biológia. Két kisebb testvére van, Réka és Kinga.

– Nincs sok szabadidőm, a versenyek miatt ugyanis sokat utazom. Mivel közel lakunk az erdőhöz, gyakran sétálok.

Kapcsolódó cikkek

48 év a tanári pályán

48 év a tanári pályán

2021. 09. 15. | Köves Andrea

Közel fél évszázadot töltött a pedagóguspályán Horváth ­Lucia kémia–fizika szakos középiskolai tanár. Számos tanítványa ért el országos sikereket útmutatása alapján, ám számára minden gyerek egyformán értékes.