Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Klub babának, mamának
A baba–mama klub foglalkozásai interaktívak, minden esetben egy-egy szakember vezeti a programot. Fotó: Filep István

Ismeretségek, barátságok is kialakulnak ezeken a programokon

Klub babának, mamának

| Győri-Varga Nóra | Soproni fiatalok

Minden hónap harmadik csütörtökén ingyenes baba–mama klubot tartanak a Liszt-központban. A program házigazdája a SOSZI Egészségügyi Alapellátási Intézet Védőnői Szolgálata.

Hosszabb szünet után tavaly ősszel ismét elindult az ingyenes baba–mama klub a városban, melynek a Liszt-központ NépmesePontja ad otthont. – A soproni területi védőnők ilyen alkalmakat már nagyon régóta tartanak: kezdetben a Híd utcai, a Lenkey utcai és a Kodály téri tanácsadóinkban szerveztük meg őket, aztán ahogy nőtt az igény, úgy nőttük ki a helyszínt is – tudtuk meg Jakabné Vanyó Henriettától, a Soproni Szociális Intézmény (SOSZI) Egészségügyi Alapellátás intézetvezetőjétől. – A Pro Kultúrával jó az együttműködésünk: a Liszt-központban rendeztük az anyatejes világnapot még 2019-ben, majd a baba–mama hetet tavaly, és a klubok helyszíne is a tágas, szép, gyerekbarát NépmesePont maradt. Itt jóval nagyobb létszámban tudjuk fogadni az anyukákat.

A klubalkalmak interaktívak, és minden esetben egy-egy szakember tart előadást olyan témákban, mint például babamasszázs, kismamatorna, szülés utáni hasizom-regeneráció, babajóga, tudatos babavárás vagy éppen a kisgyermekkori fül–orr–gégészeti tudnivalók. – Igyekszünk olyan témákat érinteni, amik újdonságnak számítanak vagy az anyukák körében népszerűek, illetve olyanokat is, amikben egy védőnő nem annyira jártas – folytatta a szakember.

– Ismeretségek, barátságok is kialakulnak ezeken a programokon, több visszatérő látogatónk is van – tette hozzá Sasgáti Zsófia területi védőnő. – 15–20 család jön hozzánk rendszeresen.

A baba–mama klubokat minden hónap harmadik csütörtökén tartják délelőtt 10 órától. A soproni védőnői szolgálat május 16–18-án baba–mama napokat is rendez, melynek otthona szintén a Liszt-központ NépmesePontja lesz.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...