Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Környezettudatosságban az ország élvonalában
Kónya Máté, Szittyai Gergő, Simon Réka és Fandák Ajándék alkotta a második helyezett csapatot. Fotó: Filep István

Környezettudatosságban az ország élvonalában

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Soproni Széchenyi István Gimnázium négyfős csapata az előkelő második helyezést szerezte meg a TV2 Zöldgömb című környezettudatossági vetélkedőjének második évadában.

A Kónya Máté (12.A), Simon Réka (12.B) Szittyai Gergő (12.A) és Fandák Ajándék (12.C) alkotta csapat indult a versenyen, amelyre Simon György készítette fel a tanulókat.

– A verseny két fordulóját egy nap alatt forgatták le a gödöllői Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemen – mesélték a diákok. – Nagyrészt kvízkérdéseket és activity-feladatokat kaptunk. Mindegyik a fenntarthatóság és a környezetvédelem témaköreit érintette, viszont a mindennapi emberek számára megvalósítható javaslatokkal kellett előállnunk.

A diákok a megmérettetés előtt például egy harminc másodperces kisfilmet készítettek.

– Az első fordulóból 18 csapat közül magabiztosan jutottunk tovább a legjobb hat között a döntőbe – folytatta az élménybeszámolót a vidám csapat. – Erre azért is vagyunk különösen büszkék, mert a versenytársak között voltak olyanok, akik a témával kiemelten foglalkozó szakgimnáziumból jöttek.

A vetélkedő izgalmas volt: lehetett duplázni, triplázni, de akár mínusz pontokat szerezni is. A diákok örömébe egy kis üröm is vegyült: nem voltak teljesen elégedettek a második helyezéssel, ugyanis nagyon közel jártak a győzelemhez. A szponzorok jóvoltából rengeteg ajándékot kaptak, köztük egy napelemes hátizsákot és egy wellness-hétvégét Bükfürdőre.

Széchenyis diákok egyébként már indultak a vetélkedő első évadában, és információink szerint a következő, harmadik évadba is neveztek. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...