Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Köszönet a barátoknak

Köszönet a barátoknak

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A mozgássérült Bottyán Klára úgy érzi, minden reménye elveszett, ugyanis egyetlen lába is kezdi felmondani a szolgálatot. Szeretne köszönetet mondani mindazoknak, akik kilátástalan helyzetében is támogatták.

Bottyán Klárát, akinek élete során szinte felfoghatatlanul sok szenvedésben volt része, korábban már bemutattuk újságunkban. Férje halála után az asszony hosszú évekig ápolta magatehetetlen édesanyját, majd maga is megküzdött a rákkal. 2015 nyarán érszűkület miatt amputálták a bal lábát. A biztos haláltól akkor egy számára szinte teljesen ismeretlen fiatal tanár, Witek Gergő mentette meg, aki azóta is a szívén viseli Klári sorsát. Viszi és hozza a győri kórház érsebészetére, ha kell, fodrászhoz vagy szüleinek a sírjához. Azonban nem ő az egyetlen, akire a bajban is lehet számítani. 

– „Azért vannak a jó barátok, hogy a rég elvesztett álmot visszahozzák néked majd egy szép napon” – idéz Klára Máté Péter jól ismert slágerének szövegéből. – Köszönet és hála dr. Zanyi­né Györgyinek és dr. Szőke Róbertnek, akik bármikor, ha szükségem volt gyógyszerre, azonnal a lakásomra hozták a patikából. Dr. Herczeg Balázs és édesanyja immár tíz éve szállítják házhoz a kórházi patikából a gyógyszeremet. Nyitrai Zsolt és kollégái szintén nem késlekednek, ha a Fő téren lévő borozóból és étteremből valami szezonális ételt rendelek.

Az asszony külön kiemelte a gondozási központ két alkalmazottját, Hugit és Natit, akik emberségből szintén jelesre vizsgáztak. Amikor Klára a legutóbbi balesete után magatehetetlenül felhívta őket, azon nyomban ott termett a két nemes lelkű hölgy.

– Jelenlegi helyzetem kétségbeejtő – fejezi be Klári szomorúan. – A jobb lábam is odavan: már két évvel ezelőtt megállapították, hogy a három létfontosságú főérből kettő elzáródott. Azóta valószínűleg a harmadik is, ami óriási fájdalommal jár. Műteni nem lehet. Mindenszentekkor még utoljára szeretnék kimenni a temetőbe, aztán elvitetem magam a győri kórházba. Az amputációt viszont nem engedem.

Kapcsolódó cikkek

Biológiából országelső

Biológiából országelső

2024. 06. 12. | Madarász Réka

Két biológiaversenyen is rangos helyezést ért el Grieszler Gellért, aki szereti a kémiát is, így az is elképzelhető, hogy később az orvosi pályát vála...

A legkisebb olimpikonok

A legkisebb olimpikonok

2024. 06. 12.

Összesen 17 soproni és környékbeli óvoda közel 200 gyermekkel vett részt az idei oviolimpián.