Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Külföldi hallgatók

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

– Az országhatáron túlról nézve is egyre vonzóbbak a hazai felsőoktatási intézmények – közölte Schanda Tamás, az Innovációs és Technológiai Minisztérium államtitkára.

 – A fokozatváltás a felsőoktatásban stratégia kiemelt célként kezeli a magyar egyetemek nemzetközi szerepének, kapcsolatainak megerősítését. A külföldi hallgatók száma a 2013-as 23 ezerhez képest már a tavaly zárult tanévben megközelítette a 2023-ra előirányzott 40 ezret. A kormány a magyar fiatalok érdekében fejleszti, korszerűsíti, versenyképesebbé teszi a hazai felsőoktatást. Fontos, hogy a magyar egyetemek központi szerepet töltsenek be a kutatásfejlesztésben és innovációban. A Soproni Egyetem is népszerű a külföldi hallgatók körében, általában évente száz fiatal tanul itt. A legtöbben a gazdaságtudományi kar képzésein vesznek részt, emellett az erdészeti és a faanyagtudományi doktori iskolák is számos hallgatót vonzanak. Az Erasmus program keretében érkező diákok legnagyobb számban a Benedek-kar előadásait látogatják. Jordániától kezdve Algérián, Iránon, Kínán, Mongólián át afrikai országokig érkeznek Sopronba diákok. 

Kapcsolódó cikkek

Iskola vége – kezdődik a vakáció

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Még néhány nap, és befejeződik a közoktatásban a 2020/21-es tanév, ugyanis az utolsó tanítási napot június 15-én, kedden tartják. A két és fél hónapos nyári szünet után az első tanítási nap szeptember elsején, szerdán lesz.

Taroltak a Berzsenyi-líceum diákjai

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a soproni licisták a német nemzetiségi nyelv és irodalom Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV). A Berzsenyi 7 tanulója jutott a legjobb húsz közé, Krutzler Ádám elhozta az első, ­Scheiber Lisa-Marie a harmadik helyet.