Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Küzdj az álmodért!
Avar Gergő operatőrként képzeli el a jövőjét Fotó: Németh Péter

Küzdj az álmodért!

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A Károli Gáspár Református Egyetem kommunikáció és média alapszakán ebben a tanévben diplomázik Avar Gergely. Az elmúlt négy évben sok minden megváltozott a fiú életében, de továbbra is operatőr szeretne lenni.

Gerit négy évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban (Amatőr színjátszó és operatőr, Soproni Téma, 2016. március 9.). Az akkor még kissé félszeg fiatalember az Eötvös-iskola speciális nevelési igényű tanulóknak kialakított osztályában érettségizett. A drámapedagógia és örök szerelme, a videokészítés segített önmagára találnia és kiteljesednie. A dESZKa Társulat tagjaként töltött öt év során megtanult csoportban dolgozni, és rengeteget fejlődött a verbális készsége. 12. osztályban egy Ady-verset feldolgozó videoetűdjével indult két filmfesztiválon is. Évek óta filmez a SopRock táncegyesületnek. Az ígéretes fiú most már Budapesten egyetemistaként fejleszti képességeit. 

– Már gimnazistaként bejárogattam a Sopron TV-hez, ahol Riba Szabolcs operatőrnek köszönhetően megalapozhattam a szakmai ismereteimet – mesélte Geri. – Az egyetemi évek során bepillanthattam több televízió többféle műsorának készítésébe is, amelyek mind-mind hozzájárultak a szakmai tapasztalatszerzéshez. Két nyári gyakorlatomat egy budai kerületi tévénél töltöttem, ahol tovább mélyítettem a tudásomat.

A fiúban sok minden megvan, ami egy kiváló televíziós műsorkészítő sajátja: vonzza a terepen végzett munka, imád szerepelni, hajtja az örök kíváncsiság. Egyelőre a szakdolgozat elkészítése foglalkoztatja, aztán szeretné folytatni tanulmányait kommunikáció és médiatudomány mesterszakon. Hogy visszajön-e Sopronba, az még a jövő zenéje. A fővárosban kinyíltak számára a lehetőségek, jó néhány barátot is szerzett. Álma, hogy néhány év múlva egy helyi tévé operatőrjeként építhesse szakmai karrierjét.

Kapcsolódó cikkek

Megyénk kicsi nagykövete

Megyénk kicsi nagykövete

2024. 04. 03. | Madarász Réka

Több mint ezer pályázó közül Kovács Eliza Gabriellát választották megyénk nagykövetének a magyarság kicsi nagykövete elnevezésű versenyen. A Petőfi-is...

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...