Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló képzéseire

Már lehet jelentkezni az egyetemek, főiskolák szeptemberben induló képzéseire

| MTI | Soproni fiatalok

Elindult a felsőoktatási felvételi eljárás, hétfőtől lehet jelentkezni a jövő szeptemberben induló alap-, osztatlan és mesterképzésekre, valamint a felsőoktatási szakképzésekre - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a tárca parlamenti és stratégiai államtitkárát idézve hétfőn az MTI-vel.

Schanda Tamás szerint az alapvetően már elektronikus felvételi eljárás átlátható, a diákok egyszerűen és könnyen adhatják be jelentkezésüket. A felvételivel kapcsolatos pontos információk a felvi.hu oldalon találhatók.

Az államtitkár kitért arra is, hogy a szakképzésről szóló új törvény létrehozta az okleveles technikusi képzést, így a felvételi eljárás kiegészült az erre vonatkozó szabályokkal. Az új technikusképzésben a szakmai vizsga emelt szintű érettségi vizsgának felel meg, de a jeles vagy jó eredményű szakmai vizsga a felvételi pontszámítás alapjául is szolgálhat a szakirányú továbbtanulás esetében - olvasható a közleményben. 

Az Oktatási Hivatal tájékoztatása szerint a szeptemberben induló felsőoktatási képzésekre csak a felvi.hu honlapon elérhető E-felvételi rendszerben lehet jelentkezni február 15-ig. A felvételizőknek a véglegesítés után legkésőbb február 20-án éjfélig hitelesíteniük kell jelentkezésüket Ügyfélkapun keresztül vagy az E-felvételi felületéről kinyomtatott és aláírt hitelesítő adatlap postára adásával - ismertették. Hozzátették: a jelentkezők legfeljebb hat helyet jelölhetnek meg, hármat díjmentesen.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...