Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Megvalósította céljait
Treml Júlia tíz évvel ezelőtt, valamint napjainkban – képzésszervezőként dolgozik, mellette tehetséggondozó foglalkozásokat tart.

Tehetségek tíz éve és most: Bemutatkozik Treml Júlia

Megvalósította céljait

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Treml Júlia annak idején elnyerte a Richter Talentum Alapítvány ösztöndíját. Számos versenyen ért el kiemelkedő helyezést, sőt még színházi darabban is szerepelt.

Treml Júlia úgy gondolja, ha valamilyen oknál fogva találkozna a 10 évvel ezelőtti önmaga a mostanival, büszke lenne arra, amit azóta elért.

– A Soproni Széchenyi István Gimnázium után a Szegedi Tudományegyetem földrajz alapszakán tanultam tovább. Először terület- és településfejlesztési geográfus, egy évvel később pedig földrajztanár végzettséget szereztem – mesélte. – Nagyon szeretem a várost, a férjemmel is itt ismerkedtem meg, aki földrajz és történelem szakon diplomázott.

Mivel Júlia férje kiskunfélegyházi, egy ideig még Szegeden maradtak, ahol a frissdiplomás hölgy a kormányhivatalban kapott pályázatírói állást. Bár a munka teljes mértékben a szakmájába vágott, a családja nagyon messze volt. Így lett a következő célpont három évvel ezelőtt Győr.

– A Széchenyi István Egyetemen dolgozom mint képzésszervező – folytatta mosolyogva. – Emellett sikerült megvalósítanunk a férjemmel közös álmunkat is, ugyanis megnyitottuk a Gyereksarok Alkotóműhelyt, ahol délutánonként és hétvégenként kreatív, tudományos és tehetséggondozó foglalkozásokat tartunk a 3–12 éves korosztálynak.

Bár nem egyszerű az embernek megtalálnia a saját útját, úgy tűnik, Júlia meglelte az övét. A két tevékenységi köre tökéletesen kiegészíti egymást, és ami számára különösen fontos: a tanári énjét is meg tudja élni. Időnként azért vissza-visszalátogatnak a barátaikhoz Szegedre.

Kapcsolódó cikkek

A művészetek vonzásában

A művészetek vonzásában

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Tóth Annaliza volt az, akinek a rajzával karácsonykor az önkormányzat köszöntötte a soproniakat. A Petőfi-iskola 7. mb osztályosa rendkívül sokoldalú,...

Luca más, mint a többiek

Luca más, mint a többiek

2024. 02. 21. | Madarász Réka

Az éneklés Vágány ­Luca Sára életének része gyermekkora óta, ugyanis megnyugtatja és kikapcsolja. Az orsolyás lány több színházi darabban is szerepelt...