Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Népszerű Pszi Faktor
A speciális tehetségkutatón a produkciókat négytagú zsűri értékelte. Fotó: Filep István

Eloszlatnák a pszichiátriai betegeket körülvevő előítéleteket

Népszerű Pszi Faktor

| Soproni fiatalok

Tizenhárom intézményből összesen hatvan fellépő érkezett a Liszt-központba az idei Pszi Faktor Pszichiátriai Betegek és Fogyatékkal Élők Tehetségkutató Találkozójára.

A Medical Mental Alapítvány múlt heti rendezvényén huszonöt egyéni, illetve csoportos műsorszámot láthatott a közönség.

– Nincs lehetetlen, mindig van remény, akármilyen tulajdonságokkal ruház fel minket az Isten – mondta az eseményen dr. Farkas Ciprián. A polgármester hangsúlyozta: az önkormányzat ezután is támogatja a rendezvényt, hiszen fontos, hogy minden társadalmi réteggel foglalkozzanak.

Belényessy Éva főszervezőtől megtudtuk: a Pszi Faktor célja, hogy eloszlassák a pszichiátriai betegeket körülvevő negatív előítéleteket úgy, hogy az érintettek megmutatják a bennük rejlő értékeket.

A produkciókat ezúttal négytagú zsűri értékelte: Szakács Melinda drámapedagógus, Kovács Emese art brut szakértő, dr. Payer Erzsébet, a Soproni Gyógyközpont pszichiátriai osztályvezető főorvosa, valamint dr. Simon Lajos, a pszichiátriai rehabilitáció szakorvosa, a Semmelweis Egyetem docense.

Tekintse meg kvízünket!

Kapcsolódó cikkek

Lelkes kis biológusok

Lelkes kis biológusok

2024. 05. 29. | Madarász Réka

Hatodik helyezést ért el a Soproni Széchenyi István Gimnázium háromfős csapata a nemzetközi Kitaibel Pál középiskolai biológiai és környezetvédelmi ta...

Rothos sikerek az OSZTV-n

Rothos sikerek az OSZTV-n

2024. 05. 29.

Három szakmában öt érem – a faiparosok, az erdész technikusok, valamint a környezetvédelmi technikusok is taroltak az országos szakmai tanulmányi vers...