Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Nyelvtanárnak készül
Locsmándi Szilvia tíz éve és napjainkban – a nyelvek fontos szerepet töltenek be életében.

Tehetségek 10 éve és napjainkban: Locsmándi Szilvia

Nyelvtanárnak készül

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Sorozatunkban olyan fiatalok életét követjük nyomon, akiket 10 évvel ezelőtt már bemutattunk újságunkban. Locsmándi Szilvia még széchenyis diákként az országos József Attila vers- és novellaíró versenyen kapott különdíjat.

Locsmándi Szilvi élete azóta teljesen más irányt vett, ám a nyelvek iránti rajongása megmaradt. A japánt ugyan abbahagyta, az angoltudását viszont továbbfejlesztette, és azóta is kamatoztatja.

– A versírással csak abban az időszakban próbálkoztam, a költői vonal végül is nem maradt meg az életemben – mesélte. – Már a Soproni Széchenyi István Gimnáziumot is azért választottam, mert mindig érdekeltek az idegen nyelvek, és úgy gondoltam, jó döntés, ha nyelvi osztályba jelentkezem. Az érettségi után a Pannon Egyetem anglisztika alapszakát végeztem el. Veszprém nagyon közel áll hozzám, úgyhogy két év kihagyás után idén szeptemberben ugyanitt iratkoztam be a nyelvoktatói képzésre.

Ugyan Szilvi levelezőre jár, de gyakran személyesen is részt kell vennie az órákon, ezért a közelben keresett albérletet. Talált is egyet Celldömölkön, ráadásul még a helyi általános iskolában is sikerült elhelyezkednie nyelvtanárként. Negyediktől nyolcadikig minden korosztályt tanít, kivéve a hetedikeseket. Szilvinek szabadideje nem nagyon van, ám ha mégis, akkor rajzol vagy társasjáték-közösségek életében vesz részt. A távlati terve az, hogy vagy hivatalos angolnyelv-tanár lesz, vagy külföldön próbál szerencsét.

– Tavaly ősszel bő egy hetet töltöttem Svédországban, ugyanis az egyetemi évek alatt svéd barátokra találtam – folytatta. – Azonnal beleszerettem az országba. Tetszik, ahogy a svédek élnek: valahogy mindent sokkal könnyedebben vesznek, mint mi. Egyelőre azonban még itt élvezem az életet: rengeteg barátom van, akiket az alapképzésen ismertem meg, és összességében úgy érzem, hogy most minden klappol.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...