Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Petőfi ihlette divat
Idén a Petőfi-emlékév ihlette a Handler-divatgála szervezőit – a diákok a kétszáz évvel ezelőtti divatot gondolták újra, és öntötték frizurákba, sminkekbe. Fotó: Filep István

Dr. Simon István gratulált a diákoknak és felkészítőiknek

Petőfi ihlette divat

| Huszár Judit | Soproni fiatalok

„Nincsen itt tér, nincsen itt időköz” – ezt a Petőfi Sándor idézetet választották az idei Handler-divatgála mottójának. Az iskola fodrász, kozmetikus tanulói ezúttal is a Liszt-központban mérték össze tudásukat.

Közel 100 diák, a Handler technikum 12.-es és 13.-as fodrász, valamint kozmetikus tanulói vettek részt az idei divatgálán. Huszonnyolcadik alkalommal szervezték meg a rendezvényt, amelynek ezúttal is a Liszt-központ adott otthont. A második emeleti előtérben már hétfőn kora délután sorakoztak a tükrös asztalok, készültek a különleges sminkek, frizurák.

– Iskolánk részt vesz a Petőfi-emlékév programjaiban, úgy döntöttünk, hogy ez lesz a vezérfonala az idei divatgálának is – mondta lapunknak Kósa Éva, a SSzC Handler Nándor Technikumának igazgatója. – A diákok izgalmas időutazáson vettek részt, tanulmányaik során már megismerték a kétszáz évvel ezelőtti divatot, most ennek az elemeit gondolták újra.

A tanulók közel három órát kaptak arra, hogy a frizurákat, sminkeket elkészítsék. Ezeket a fodrász- és kozmetikusmesterekből álló, négytagú zsűri értékelte, amely összesen mintegy húsz díjat osztott ki.

– Azt gondolom, hogy akik részt vettek ezen a programon, szerencsések, mert olyan tehetséget kaptak, amellyel a szépészeti szakmát el tudták sajátítani – folytatta Kósa Éva. – Egy fodrásznak, kozmetikusnak nem elég, ha a szakmája elméletét tudja, kell a jó kéz, valamint az emberi hozzáállás is – csak így lehet sikeres.

A rendezvényt idén is divatbemutató zárta, amikor a színpadon is megcsodálhatták a diákok alkotásait az érdeklődők. A bemutatót dr. Simon István nyitotta meg. Az alpolgármester gratulált a diákoknak az ötletességükhöz, a kreativitásukhoz, a szorgalmukhoz és elképzeléseik megvalósításához. Megköszönte az oktatók és a felkészítő tanárok munkáját is.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...