Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Rendben volt az érettségi

| MTI | Soproni fiatalok

– Minden fennakadás, probléma vagy botrány nélkül tudták sikeresen megszervezni az érettségi vizsgákat a koronavírus-járvány jelentette rendkívüli helyzetben – jelentette ki Maruzsa Zoltán köznevelési államtitkár. Május elején tartották meg a legtöbb tanulót „megmozgató” tantárgyakból a vizsgákat.

Az államtitkár hangsúlyozta: a járvány tetőzésétől való félelem alaptalannak bizonyult, a pedagógusok nem bojkottálták a vizsgákat, a diákok nem mondták vissza tömegesen a részvételt, a kormány pedig teljes körűen biztosította és biztosítja a védekezéshez szükséges felszereléseket. 

Országszerte a szakmai érettségik is rendben, biztonságban lezajlottak az elmúlt héten. Emellett a szakmai vizsgáztatás is elindult, amely szintén az előzetes terveknek megfelelően halad.

Mint arról lapunkban beszámoltunk (Soproni Téma, Elkezdődött az érettségi, 2020. május 6.) városunkban a rendkívüli biztonsági intézkedések közepette 732-en tettek érettségi vizsgát.

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...