Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Soproni fiatalok

Hírek.

Világkiállításon az erdészek

Tanári továbbképzésen látogathatták meg a közelmúltban a Roth-technikum munkatársai a vadászati világkiállítást. A következő hetekben az iskola tanulói is megnézhetik a budapesti tárlatot, amely az Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár, valamint a Fegyver, Horgászat, Vadászat Nemzetközi Kiállítás programjaival is kiegészül.

Segítség a pályaválasztásban

Pályaorientációs mérőeszközt fejlesztettek ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának kezdeményezésére. Az alkalmazás segítségével a 7–8., illetve 10–12. évfolyamosok megtalálhatják az érdeklődésüknek és kompetenciáiknak leginkább megfelelő pályákat. A diákok mellett a szülőket és pedagógusokat is számos hasznos információval segítő felület a www.pom.oktatas.hu oldalon érhető el.

Győztes babák

Ismét első díjjal jutalmazták a soproni Duduczné Práder Éva babáit. Az alkotó ezúttal a XXIV. Országos Baba- és Mackókészítő Versenyen indult, történelmi viselet kategóriában érték el alkotásai az I. helyet. 

Kapcsolódó cikkek

Megyénk kicsi nagykövete

Megyénk kicsi nagykövete

2024. 04. 03. | Madarász Réka

Több mint ezer pályázó közül Kovács Eliza Gabriellát választották megyénk nagykövetének a magyarság kicsi nagykövete elnevezésű versenyen. A Petőfi-is...

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...