Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Röviden

| Soproni fiatalok

Hírek.

Online zenei vetélkedő

Liszt Ferenc születésének 210. évfordulójára emlékezve online zenei vetélkedőt hirdet a Széchenyi István Városi Könyvtár Liszt210 – Az európai magyar Liszt Ferenc (1811–1886) címmel. A kérdéseket a könyvtár internetes oldalára (www.szivk.hu) töltötték fel, a válaszokat október 21-én 10 óráig várják, eredményt pedig már október 22-én hirdetnek. A feladatlap kitöltése zenei előképzettséget nem igényel, a mellékelt képek segítenek a helyes megoldás kiválasztásában. A legjobb megfejtők könyvutalványt kapnak.

Atlétikai sikerek

Különleges sikert ért el a Soproni Széchenyi István Gimnázium a szeptemberben megrendezett megyei atlétikai diákolimpián: a csapatbajnokságon induló mind az ötven tanuló dobogós helyen végzett. A résztvevő tizenkét csapatból hat első helyezést ért el, az aranyérmes csapatok közül ötöt meghívtak a Kecskeméten rendezett országos atlétikai diákolimpia döntőjére.

Népszerű gyalogló nap

Több tucatnyian vettek részt szombaton a soproni világ gyalogló napon. A természetjárás az Erzsébet-kertből indult, célja pedig az őszi Soproni Parkerdő volt. A rendezvényt a Sopron Városi Szabadidősport Szövetség szervezte és a Magyar Szabadidősport Szövetség koordinálta. A résztvevők több táv közül is választhattak, amelyek beszámíthatóak a 100 év 100 kilométer programsorozatba.

Vonatpótló buszok

Pályakarbantartási munkák miatt október 11-től október 16-ig vonatpótló buszok közlekednek Sopron és Csorna között. További részletek a www.gysev.hu oldalon. 

Hűség 100

Az 1921-es népszavazás avatott szakértői, dr. Tóth Imre és dr. ifj. Sarkady Sándor történész, valamint Bolodár Zoltán, a Soproni Múzeum fotóadattárosa ismeretterjesztő előadáson mutatja be a 100 évvel ezelőtti eseményeket. A program október 13-án 17 órakor kezdődik a Macskakő Gyermekmúzeumban.

Rendbe teszik a sírokat

A város érdekében egykor sokat tevő emberek – élő hozzátartozók hiányában – gondozatlan sírjainak rendbetételére keres önkénteseket az Egészséges, emberibb környezetért, a Virágos Sopronért Egyesület. A római katolikus temetőkben két csütörtöki napon, október 14-én és 21-én 15 órakor, a Balfi úti evangélikus temetőben pedig október 26-án, kedden 15 órakor várják az önkénteseket. A szervezők kérik, hogy aki tud, a munkához vigyen magával kapát, metszőollót.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...