Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Segítség a babavárásban
A Várva Várt Alapítvány elsődleges célja, hogy mindenki a saját otthonában tudja nevelni gyermekét. Fotóillusztráció

Várva Várt Alapítvány: 2017 óta támogatják a soproniakat is

Segítség a babavárásban

| Etzl Edgár | Soproni fiatalok

A Messiás születését megjövendölték a próféták: bár egyszerű jászolban kellett megszületnie, a kis Jézust és családját napkeleti bölcsek és pásztorok keresték fel, akik ajándékokkal halmozták el. A családok, akik máshonnan nem kapnak segítséget, ma a Várva Várt Alapítványra is számíthatnak.

Minden baba érkezése egy csoda, ha segítünk neki megszületni. Sok leendő édesanyát azonban a hatalmas költségek riasztanak el a gyermekvállalástól. A Várva Várt Alapítvány nemcsak a babakelengye összeállításában, de lelkileg is támogatja a családokat. Soproni irodájuk idén szeptemberben nyílt meg.

– Az alapítvány rengeteg babaruhával és pelenkával segít nekünk, ha nem lenne, kiságyat és babakocsit is tudnának adni. Az önkénteseknek kiönthetem a lelkem, meghallgatnak és tanácsot adnak – mondta Bere Vanessza Julianna, aki egy barátnőjétől hallott az alapítványról, őt korábban szintén támogatták az önkéntesek. A kismama és párja az alapítvány segítségével kényelmesebb albérletet talált közel a városhoz, és bútorokat is kapott. – Fontos, hogy akinek szüksége van segítségre, annak legyen bátorsága kérni és elfogadni azt – tette hozzá Vanessza, aki ott jártunkkor már közel volt gyermekének születéséhez.

Horváth Zsuzsától, a Várva Várt Alapítvány soproni csoportjának vezetőjétől megtudtuk: a város környékén 2017 ősze óta tevékenykednek, azóta több mint harminc családnak segítettek körülményeik rendezésében. – Elsődleges célunk, hogy mindenki a saját otthonában tudja nevelni gyermekét, a hozzánk forduló összes helyi családnak tudtunk segíteni ennek feltételeinek megteremtésében – tette hozzá a csoportvezető. Előfordul, hogy valaki nem tudja vállalni gyermeke nevelését, nekik az alapítvány segít örökbefogadó családot találni, hogy valóban várva várt helyre érkezzen a kicsi.

A független civil szervezetet rendszeresen segítik magánemberektől és vállalkozásoktól érkező adományok. Karácsonykor a soproni rászoruló gyermekeknek játékokat, könyveket ajándékoznak, illetve rendszeresen segítik pelenkaadománnyal a családok átmeneti otthonát és a gyermekjóléti központot.

Segítséget adni és kapni: A Várva Várt Alapítvány minden szombat délelőtt tartja fogadóóráját a Kristály üzletház első emeleti irodájában. A szervezet a +36/30/329–7315-ös telefonszámon várja a krízisbe került leendő szülők és örökbefogadók jelentkezését és a segítő szándékú felajánlásokat.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...