Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soma hobbija a modellvasutazás
Jámbor Soma tehetséges vízilabdás, jó tanuló, szabadidejében pedig szívesen modellvasútazik. Fotó: Németh Péter

Soma hobbija a modellvasutazás

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Nemcsak a sportban elért sikereire, hanem a tanulmányi eredményeire is büszke lehet Jámbor Soma. A Hunyadi-iskola 7.C osztályos diákja a szabadidejében modellvasútazik, álma egy terepasztal.

Soma már óvodásként úszott, és hat évvel ezelőtt döntött úgy, hogy kipróbálja a vízilabdát is. Abban, hogy azóta is a Soproni VSE tagja, a sporton kívül nagy szerepet játszik az is, hogy rendkívül összetartó közösséggé szerveződött a csapat – a gyerekek és a szülők egyaránt.

– A bátyám, László Bendegúz már a pécsi sportegyesületnél vízilabdázik – mesélte a kedves fiú. – Azt szeretem ebben a sportágban, hogy sajátos keveréke a sakknak, a birkózásnak, az úszásnak és a kézilabdának, és nem utolsósorban az eszünket is kell hozzá használni.

Somának rengeteget jelentett, hogy első óta TÉT (természettudomány és technika) tagozatos osztályba jár. Természettudományos érdeklődését ugyanakkor a nagyapjának, a TAEG Zrt. nyugalmazott vezérigazgatójának is köszönheti, ugyanis rengeteget jártak együtt erdőbe.

– Még hatodikban többször is odasettenkedtem Bendihez, amikor kémiát tanult, és már akkor mondtam neki, hogy szerintem én nagyon fogom szeretni ezt a tantárgyat – folytatta a mosolygós fiatalember. – Kémiaversenyekről egyénileg és csapatban is továbbjutottam. Legutóbb egy nyelvtanverseny megyei fordulójára is bekerültem, de eredményesen szerepeltem matek-, hittan- és Reményik-megmérettetéseken is, iskolánk természetjáró versenyeit pedig mindig megnyertük.

Soma bekerült a Párizs 2024-re szervezett U14-es vízilabda-válogatottba is. A tehetséges fiú egyébként hatalmas lexikális tudással rendelkezik. Már most tudja, hogy vegyészmérnök vagy kutatóorvos lesz. Amikor pedig még üres órái is akadnak, a modellvasútjaival foglalatoskodik.

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...