Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopron 100: várják a jelentkezőket!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A tervek szerint április 28-án tartja a Soproni Tankerületi Központ a középiskolások országos történelmi vetélkedőjének első – online – fordulóját.

Az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazásról, valamint az azt megelőző és követő időszakról szervez középiskolásoknak vetélkedőt a Soproni Tankerületi Központ – erről lapunkban is beszámoltunk (Civitas Fidelissima vetélkedő, Soproni Téma, 2021. március 31.). A felső tagozatos diákoknak alkotói pályázatot hirdetnek, ezekkel a programokkal csatlakozva a Sopron Önkormányzata által szervezett centenáriumi emlékév rendezvénysorozatához.

A középiskolásoknak szóló vetélkedőre 9–11. évfolyamos diákok jelentkezését várják. A megmérettetés első fordulója egy online kvíz lesz, melynek időpontja április 28., szerda 15 óra.

Az első 60 regisztráló csapatnak a kreatív történelmi vetélkedőre történő felkészüléshez egy-egy, a témát szinte teljes mértékben felölelő könyvet postáznak (Tóth Imre: Két Anschluss között). A háromfős csapatok jelentkezését a www.cftv.hu honlapon április 27-ig várják.

A CFTV MINI kategóriájában általános iskolás felső tagozatos tanulók jelentkezésére számítanak. A diákok egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fővel) jelentkezhetnek. Várják az általuk készített rajzokat, festményeket, maketteket, képregényeket vagy bármely más technikával kidolgozott alkotásokat az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január 1-jéig tartó időszakig.

A legkreatívabb pályázókat és a középiskolásoknak meghirdetett vetélkedő legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák.

További tudnivalók elérhetők a www.cftv.hu honlapon. 

Kapcsolódó cikkek

Iskola vége – kezdődik a vakáció

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Még néhány nap, és befejeződik a közoktatásban a 2020/21-es tanév, ugyanis az utolsó tanítási napot június 15-én, kedden tartják. A két és fél hónapos nyári szünet után az első tanítási nap szeptember elsején, szerdán lesz.

Taroltak a Berzsenyi-líceum diákjai

2021. 06. 09. | Munkatársunktól

Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a soproni licisták a német nemzetiségi nyelv és irodalom Országos Középiskolai Tanulmányi Versenyen (OKTV). A Berzsenyi 7 tanulója jutott a legjobb húsz közé, Krutzler Ádám elhozta az első, ­Scheiber Lisa-Marie a harmadik helyet.