Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  

Sopron 100: várják a jelentkezőket!

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A tervek szerint április 28-án tartja a Soproni Tankerületi Központ a középiskolások országos történelmi vetélkedőjének első – online – fordulóját.

Az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazásról, valamint az azt megelőző és követő időszakról szervez középiskolásoknak vetélkedőt a Soproni Tankerületi Központ – erről lapunkban is beszámoltunk (Civitas Fidelissima vetélkedő, Soproni Téma, 2021. március 31.). A felső tagozatos diákoknak alkotói pályázatot hirdetnek, ezekkel a programokkal csatlakozva a Sopron Önkormányzata által szervezett centenáriumi emlékév rendezvénysorozatához.

A középiskolásoknak szóló vetélkedőre 9–11. évfolyamos diákok jelentkezését várják. A megmérettetés első fordulója egy online kvíz lesz, melynek időpontja április 28., szerda 15 óra.

Az első 60 regisztráló csapatnak a kreatív történelmi vetélkedőre történő felkészüléshez egy-egy, a témát szinte teljes mértékben felölelő könyvet postáznak (Tóth Imre: Két Anschluss között). A háromfős csapatok jelentkezését a www.cftv.hu honlapon április 27-ig várják.

A CFTV MINI kategóriájában általános iskolás felső tagozatos tanulók jelentkezésére számítanak. A diákok egyénileg vagy csoportosan (maximum 3 fővel) jelentkezhetnek. Várják az általuk készített rajzokat, festményeket, maketteket, képregényeket vagy bármely más technikával kidolgozott alkotásokat az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január 1-jéig tartó időszakig.

A legkreatívabb pályázókat és a középiskolásoknak meghirdetett vetélkedő legjobbjait értékes nyereményekkel díjazzák.

További tudnivalók elérhetők a www.cftv.hu honlapon. 

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...