Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap   www.sopronitema.hu

Sopronban a döntősök

| Soproni fiatalok

Sopronban látták vendégül a Civitas Fidelissima történelmi vetélkedő döntőseit.

 Mint arról lapunkban is beszámoltunk (Civitas Fidelissima vetélkedő, Soproni Téma, 2021. március 31.), kreatív, országos történelmi vetélkedőt szervez a Soproni Tankerületi Központ. A versenyre összesen 71 csapat nevezett, ebből 37 jutott tovább a második fordulóba, a legjobb 10 pedig a döntőbe. Őket látták most vendégül városunkban, a diákok négy napot töltöttek Sopronban. A városházán Sass László, a soproni kulturális és oktatási bizottság elnöke köszöntötte a fiatalokat.

A látogatás során megismerték az 1921-es történelmi eseményeket a selmeci hagyományokat ápoló egyetemisták szemszögéből, és bekapcsolódhattak a népszavazás és a második ágfalvi csata 100. évfordulójára rendezett programokba.

A megmérettetés döntőjét december 3-án rendezik, erre például egy olyan kisfilmet is készítenek a fiatalok, amelyben bemutatják a népszavazáshoz vezető utat, középpontba állítva a soproni eseményeket.

Kapcsolódó cikkek

Kiváló tornász és jó tanuló

Kiváló tornász és jó tanuló

2021. 09. 15. | Madarász Réka

Nemcsak nagyon bájos és kedves, de méltán nyerte el a „Magyarország jó tanulója, jó sportolója – 2020” megtisztelő címet is Pölz Tímea. A Fenyő téri általános iskola végzős diákja állatorvosnak készül.

48 év a tanári pályán

48 év a tanári pályán

2021. 09. 15. | Köves Andrea

Közel fél évszázadot töltött a pedagóguspályán Horváth ­Lucia kémia–fizika szakos középiskolai tanár. Számos tanítványa ért el országos sikereket útmutatása alapján, ám számára minden gyerek egyformán értékes.