Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproni társasjátékklub
Mintegy 120 társasjátékot lehet kipróbálni a soproni klubban, a tulajdonosok folyamatosan bővítik a készletet. Fotó: Filep István

A Végfordulat utcában találták meg a klub helyét az alapítók

Soproni társasjátékklub

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Egy soproni testvérpár úgy döntött, létrehoz egy olyan helyet, ahova maguk is szívesen járnának, és ahol hódolhatnak a szenvedélyüknek is: a társasjátékozásnak.

Csermely Diána és testvére, Szandra nagyvárosokba, Bécsbe, illetve Pécsre járt egyetemre, ahol már találkozott hasonló kezdeményezésekkel. Szandra a turizmusban dolgozott, a pandémia alatt viszont elveszítette a munkáját, így a lányok igyekeztek a hátrányból előnyt kovácsolni: belefogtak az álmuk megvalósításába.

– A baráti társaságunkkal rendszeresen összejártunk társasozni, és mindig problémát jelentett, hogy hol is üljünk össze – mesélte Dia. – Létrehoztunk hát egy olyan helyet, ahol mind a világítás, mind az asztalok mérete azt szolgálja, hogy optimális körülmények között hódolhassanak a hobbijuknak a társasjátékok szerelmesei.

A belépésért ugyan fizetni kell, de cserébe mintegy 120 társasjátékot ki lehet próbálni, a különböző csomagokhoz pedig ajándék is jár.

– Gondoltunk a „kockákra” is, őket képregényekkel próbáljuk megszólítani – folytatta Szandra. – Eddig még nem mutatkozott rájuk különösebb igény, viszont sokan vannak, akik elhozzák a saját társasukat, és inkább itt játszanak, mint otthon.

A lányok sokáig keresték a megfelelő helyet, míg végre a Végfordulat utcában megtalálták. A klubba belépőknek természetesen alkalmazkodniuk kell a játékszabályokhoz annak érdekében, hogy más is tudja élvezni a játékot. A lányok folyamatosan bővítik a kezdőkészletet, és további meglepetéseket is tartogatnak azoknak, akik szívesen beleélik magukat a gyermekkor önfeledt hangulatába.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Felpezsdítik a diákéletet

Felpezsdítik a diákéletet

2024. 03. 20. | Madarász Réka

A Soproni Széchenyi István Gimnázium új diákelnöke csapatával – elődei lelkesedéséből és tapasztalataiból merítve – vág neki az előtte álló egy évnek....

Kicsi nagykövet lett…

Kicsi nagykövet lett…

2024. 03. 27. | Madarász Réka

A Magyarság KicsiNagykövete elnevezésű versenyen Katona Réka Johanna különdíjat érdemelt ki, és bekerült a mentorprogramba, ahol az idei versenyre kés...