Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Soproniak a legóversenyen

Soproniak a legóversenyen

| Soproni fiatalok

Harmadik helyezést ért el a soproni Civitas Fidelissima 1848 nevű csapat azon az országos legóversenyen, amelyen 1848. március 15-e eseményeit kellett megjeleníteniük az építőjáték felhasználásával.

A megmérettetésen 53 értékelhető művet pontozott a zsűri. A több mint 250 diákból és 50 felkészítő tanárból álló versenyen az Ibrányi Huszárok csapata diadalmaskodott, őket a LEGO ifjak követte, bronzérmet a Civitas Fidelissima 1848 kapott, különdíjban pedig a Napkori Kockaosztag részesült.

A Nemzeti Múzeumot, a Pilvax Kávéházat, a Landerer Nyomdát és Táncsics Mihály börtönét, valamint az épületekhez kötődő forradalmi eseményeket egyaránt megjelenítő Civitas Fidelissima 1848 csapat tagjai: Barcza Attila (Nagycenki Széchenyi Általános Iskola), Dobsa Dávid (Berzsenyi Dániel Evangélikus (Líceum) Gimnázium és Kollégium), Rajczi Áron (Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Óvoda–Bölcsőde) és Tóth Mihály (Hunyadi János Evangélikus Óvoda és Általános Iskola és AMI).


Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...