Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szakmája legjobbja
Mikó Noémi már beiratkozott iskolája érettségire felkészítő, kétéves képzésére, utána az eladó szakmában szeretne további tapasztalatokat szerezni. Fotó: Filep István

Mikó Noémi hetedikes kora óta eladónak készül

Szakmája legjobbja

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Első helyezést ért el a Szakma Sztár versenyen eladó kategóriában Mikó Noémi. A vendéglátó iskola 11. osztályos tanulója ezzel a győzelemmel tetézte korábbi sikersorozatát.

Mikó Noémi még novemberben háromfős csapatával „A jelen tanulója, a jövő mestere” című megmérettetésen az első helyezés mellett a közönség kedvence díjat is elnyerte. Az ifjú hölgy azonban egyénileg is indult a versenyen, és a bravúros győzelmen kívül a legjobb eladónak járó díjat is átvehette.

– Egy bor és egy desszert becsomagolása, majd a csomag asztalon való ízléses elhelyezése volt a feladatunk – mesélte Noémi. – Mivel a „Győr 750” volt a téma, a régi és a modern kort kellett megjelenítenünk a díszítésben: az évszázadokkal ezelőttihez csak újságpapír, a mostanihoz pedig buborékfólia állt a rendelkezésünkre. Meglepetés feladatként egy szabálytalan alakú vázát kellett becsomagolnunk.


A következő megmérettetést Noémi osztálytársával, Balika Szabinával nyerte meg áprilisban. A győzelem mellett a kétfős csapat még egy különdíjat is hazahozhatott. Az volt a feladatuk, hogy könyvet, bort és desszertet öltöztessenek díszcsomagolásba, el kellett készíteniük egy ajándékkosarat, majd inget és női blúzt hajtogattak. A versenyekre főként az osztályfőnökük, Kontorné Saly Marianna készítette fel őket, továbbá Hosinnerné Makalicza Ágnes is sokat segített.

– A Szakma Sztár verseny háromnapos volt – folytatta a Soproni SzC Vendéglátó, Kereskedelmi Technikum és Kollégium diákja. – Az első napon élelmiszer, ruha és vegyi áru eladása volt a feladatunk magyar és idegen nyelven. A második napon a fogyasztóvédelmi kérdések mellett Valentin-nap alkalmából kellett árukat kihelyeznünk, melyhez a csomagolóanyagokat mi vihettük.


Bár Noémi bízott benne, mégis meglepődött az első helyezésen. A harmadik napi eredményhirdetésen ő a színpadon, az osztályfőnöke pedig a nézőtéren könnyezte meg, amikor átvette a díjat. Az ügyes lány hetedikes kora óta eladónak készül. Már beiratkozott iskolája érettségire felkészítő, kétéves képzésére, utána a szakmában szeretne további tapasztalatokra szert tenni, esetleg még egy szakmát tanulni szigorúan kereskedelmi vonalon. Noémi Nagylózson él a szüleivel és nővérével, aki vendéglátós. A szabadidejében sétál, és hobbiszinten fest.

Kapcsolódó cikkek