Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Széchenyi tölgyfaliget

A végzősök minden évben facsemetét ültetnek majd

Széchenyi tölgyfaliget

| Köves Andrea | Soproni fiatalok

Száz tölgyfacsemetét ültettek el a Széchenyi István Gimnázium végzős diákjai a soproni erdőben. A környezetszépítő akció szimbolizálta az iskola 100. jubileumát, másrészt tisztelgett a Föld napja előtt is.

A széchenyis végzős diákok többsége felsétált az Erdő Háza közelében található helyszínre, ahol 100 tölgyfacsemete várt elültetésre. A Föld napi program az egyik állomása volt az iskola centenáriumi ünnepségsorozatának, hiszen a gimnázium 100 éve viseli Széchenyi István nevét. A környezetszépítő program ötletgazdája Tóth Gyula, a gimnázium angol szakos tanára volt.

– Tavaly kérte meg a tantestület tagjait Farkas Gábor igazgató, hogy a kerek évforduló alkalmából találjunk ki olyan ünnepi programokat, amelyek méltóak gimnáziumunk szellemiségéhez – emelte ki a főszervező. – A Széchenyi tölgyfaliget ötlete onnan ered, hogy ökoiskola vagyunk, és a fenntarthatóság része a mindennapjainknak. Külön öröm, hogy pont a Föld napján ültették el a facsemetéket a végzős diákok, akiknek ez a hagyományteremtő esemény már a búcsúzásuk egyik szép elemét jelentette.

A liget megvalósítását a Tanulmányi Erdőgazdaság Zrt. az első hívószóra támogatta, a faültetésen jelen volt dr. Sándor Gyula is. A TAEG Zrt. vezérigazgatója köszöntőjében kiemelte: – Örültünk a Széchenyi-gimnázium megkeresésének, hiszen minden olyan kezdeményezést támogatunk, amely az erdő szépítésével, gazdagításával kapcsolatos. Az erdőgazdaság számára nagyon fontos, hogy a fiatalokat az erdő szeretetére neveljük, hiszen velük lehet pozitív irányba változtatni a jövőt. Úgy gondolom, hogy korábban a természetet kihasználtuk, majd használtuk, most itt az ideje, hogy segítsünk neki, ennek egyik fontos lehetősége a faültetés.

A végzős diákok most 100 tölgyfacsemetét ültettek el, ezentúl pedig minden tanév végén a végzős osztályok 1–1 csemetével gazdagítják majd a Széchenyi tölgyfaligetet.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek