Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Szerdán becsengetnek
A soproni oktatási intézményekben minden készen áll az iskolakezdésre, a tankönyvek is megérkeztek. Felvételünkön a Petőfi-iskola tanárai válogatják a könyveket. Fotó: Filep István

Szerdán becsengetnek

| Munkatársunktól | Soproni fiatalok

A soproni önkormányzat támogatásának köszönhetően idén közel 1500 tanuló kapja meg a füzeteken túl az írószereket, színes papírokat, iskolakezdési felszereléseket tartalmazó csomagot. A diákok továbbra is ingyen utazhatnak.

Még néhány nap, és véget ér a nyári szünet, az iskolai év szeptember 1-jén, szerdán kezdődik, és 2022. június 15-ig tart. Városunkban a Soproni Tankerületi Központtól kapott tájékoztatás szerint 660 elsős kezdi meg általános iskolai tanulmányait. A szülőknek nagy segítséget jelent, hogy városunk önkormányzata idén is biztosítja az első és második osztályosok számára a füzeteken túl az írószereket, színes papírokat, írólapokat, iskolakezdési felszereléseket tartalmazó csomagot. Emellett az alap- és középfokú oktatási intézményekbe járó diákok továbbra is térítésmentesen utazhatnak a helyi járatos autóbuszokon. További lényeges segítség, hogy egészen az érettségizőkig ingyenesen jutnak a tankönyvekhez a diákok. Ezeket pedig már ki is szállították az oktatási intézményekbe.

A kormányrendelet szerint a tanév első félévének 2022. január 21-én lesz vége, az iskolák január 28-ig értesítik majd a diákokat és a szülőket a félévi eredményekről. Az őszi szünet előtti utolsó tanítási nap október 22., az oktatás november 2-án kezdődik. A téli szünet előtti utolsó tanítási nap december 21., és egészen 2022. január 3-ig tart a pihenő.

Az őszi érettségi szezon 2021. október 15-én kezdődik a nemzetiségi nyelvi és irodalmi írásbelikkel, az írásbeli vizsgák október 28-ig tartanak. Az emelt szintű szóbeli érettségiket november 11–15. között tartják, a középszintű szóbeliket pedig november 22–26. között. A tavaszi érettségik jövő év május 2-án, hétfőn kezdődnek, és május 23-ig tartanak. Az emelt szintű szóbelikre június 1–9. között, a középszintűekre június 13–24. között kerül sor. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...