Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Új diákelnök a Széchenyiben

Új diákelnök a Széchenyiben

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

A 9.D osztály példaértékű összefogásának is köszönhetően Árvai Mátét választották meg a Széchenyi István Gimnázium diákelnökének. A céltudatos fiú több újítást is szeretne meghonosítani az iskolában.

Nem kis kihívással kellett szembenéznie Árvai Máténak (felvételünkön), amikor arra vállalkozott, hogy versenybe száll a gimnázium diákelnöki tisztjéért. Iskolatársait pályázattal, kampányfilmmel, plakátokkal és szórólapokkal győzte meg alkalmasságáról.


– A választást kampányhét előzte meg, melynek egy napja csak rólunk szólt. Az enyém a szerda volt – mesélte az újdonsült elnök, aki Baranyai Fannival és Hruby Rékával indult a pozícióért. – Osztálytársaim minden képzeletemet felülmúlták segítőkészségükkel: süteményt hoztak, plakátoltak, sőt még egy közös előadással is készültünk az alkalomra.


A kampánynapot igyekezett Máté úgy felépíteni, hogy a jövőbeli célkitűzései is megjelenjenek benne. Meghívott egy horvát származású tamburást, utalva arra, hogy nemzetközi napot szeretne szervezni. A zenei nap ugyancsak a tervei között szerepel, így az összkampánynapra egy hegedűművésszel készült. A pénteki diáknap vitával kezdődött a gimnázium dísztermében, ahol Máténak már csak a másik legtöbb szavazatot szerzett jelölttel, Hruby Rékával kellett megmérkőznie. Ekkor köszönt le elődje, Szekeres Dávid, aki röviden összefoglalta hároméves sikeres munkásságát.


– A vita után nem volt eredményhirdetés, csak a társaim visszajelzéseire támaszkodhattam – tette hozzá az új diákelnök. – Szinte önkívületi állapotban voltam az idegességtől, és amikor a bálon az én nevemet húzták ki egy dobozból, először el sem akartam hinni, hogy ez megtörténhet. Leírhatatlan érzés volt, amikor a fél iskola odarohant, körbevettek a társak, ölelgettek és velem ünnepeltek.


Máté természetesen új elképzelésekkel néz az iskola jövője elé. Ezekről egyelőre csak annyit, hogy a második félévben szeretné megtartani a hagyományos palacsintanapot, illetve összehív egy rendkívüli DÖK-gyűlést, ahol az osztályok képviselői előállhatnának az ötleteikkel.

Kapcsolódó cikkek