Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Újabb óvoda újul meg
Hamarosan megújul a Dózsa György utcai tagóvoda terasza és az előtető Fotó: Griechisch Tamás

Korszerűsítés a Dózsa György utcai intézményben

Újabb óvoda újul meg

Elkezdődött a Dózsa György utcai tagóvoda felújítása. A negyvenmillió forintos beruházás végeztével korszerűbb körülmények várják a kisgyerekeket, illetve a dolgozókat – mindezt dr. Farkas Ciprián polgármester jelentette be az elmúlt héten.

– Az óvodák és bölcsődék fejlesztése fontos célja a kormányzatnak és az önkormányzatnak is. Ennek megfelelően az elmúlt években több intézményben már megvalósult az energetikai korszerűsítés. Ez alól a Dózsa György utcai tagóvoda sem lehet kivétel – mondta dr. Farkas Ciprián az elmúlt héten a helyszínen tartott sajtótájékoztatón. – A fejlesztés negyvenmillió forintból valósul meg. Az összegből harmincmillió forint az állami támogatás, a fennmaradó részt pedig az önkormányzat a saját költségvetéséből biztosítja. A beruházás keretében elvégzik a fűtés korszerűsítését, kicserélik a nyílászárókat, a csoportszobák új padlóburkolatot kapnak, valamint megújul a terasz burkolata és az előtető is. A felújítás végeztével az év végére már modernebb körülmények várják a gyermekeket, a szülőket és nem utolsó sorban az itt dolgozó óvodapedagógusokat.

Az eseményen Csiszár Szabolcs alpolgármester mellett részt vett Magas Ádám önkormányzati képviselő, valamint Horváth Márta, az intézmény vezetője is. A felújítás kapcsán örömüket fejezték ki, hiszen az óvoda elnyerte az örökös zöldóvoda minősítést, s a jövőben jobb és szebb körülmények várják a kicsiket.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...