Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
Visszatért a vándorkupa
A Soproni Széchenyi István Gimnáziumot a 8.A osztály csapata képviselte a vetélkedőn. Fotó: Filep István

Lóversenyről is készítettek reklámfilmet a széchenyis diákok

Visszatért a vándorkupa

| Madarász Réka | Soproni fiatalok

Hét iskola mérte össze a tudását a Széchenyi Iskolák Találkozóján Csornán. A Rábaközi Szuper­infó Vándorkupa másodszor is a Soproni Széchenyi István Gimnáziumhoz került.

A megye hat Széchenyi Istvánról elnevezett iskolája és a fertőszéplaki Széchényi Ferenc Általános Iskola hetedikes és nyolcadikos tanulói vettek részt az egész napos megmérettetésen, amelyet idén a csornai Széchenyi István Általános Iskolában rendeztek meg. A Soproni Széchenyi István Gimnáziumot a 8.A osztály csapata képviselte: Bodnár Mihály, akit már kétszer is bemutattunk újságunkban (legutóbb: Misi történelmet írt, Soproni Téma, 2022. május 11.), Csaplár Márta, Dávid Nadin, Gergely Míra, Hermesz Lili Zita, Takács Dorián és Sámson Márton. Kísérőjük Horváth Violetta tanárnő volt.

– A rendezvény az iskolák bemutatkozó előadásával kezdődött – mesélték a széchenyisták. – Ezután következett a Széchenyi-vetélkedő, amely a legnagyobb magyarral kapcsolatos játékos feladatokból állt. Bemutattuk a lóversenyről előre elkészített reklámfilmünket, majd visszarepültünk gróf Széchenyi István korába, és képeslapon szemléltettük egyik alkotását, a Lánchidat.


A vetélkedőt sportverseny zárta. Az ifjak számára óriási élmény volt, hogy egy szerzetes vezette végig őket a Csornai Premontrei Apátságon, aztán az eredményhirdetés következett.

– Büszkék vagyunk magunkra, mert az iskolánk történetében még soha nem fordult elő, hogy kétszer egymás után megnyertük volna a versenyt – folytatták. – Kupával érkeztünk, kupával távoztunk. A győzelemre egyáltalán nem számítottunk. A középmezőnyben éreztük magunkat, talán azért, mert mindenben egyformán jók voltunk. 

Kapcsolódó cikkek

Szerelme a zongora

Szerelme a zongora

2024. 04. 10. | Madarász Réka

A IV. Zongoramesék Nemzetközi Zongoraversenyen 2. korcsoportban kiemelt arany minősítést és Zongoramesék csillaga díjat vehetett át Tauber Ármin. A...