Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
50 éve a természetben
A Lővér Természetjáró Egyesület ünnepi túrája a Hubertusz étteremtől indult, majd az Óhubertusz-kilátó érintésével a turistaházig kirándultak. Fotó: Németh Péter

Jubileumi túra

50 éve a természetben

| Munkatársunktól | Sport

Idén 50 éves a Lővér Természetjáró Egyesület, amelynek tagjai stílszerűen egy három és fél kilométeres túrával ünnepelték a szép jubileumot.

1972. március 12-én alakult meg a SOFA Sportegyesület, amelynek több szakosztálya is volt: kézilabda, kispályás foci, lövészet és természetjárás. Többek között Igler Antal, Igler Antalné, Bálint Mihály, Cziráki Károly voltak az alapító tagok, és még abban az évben 28-an csatlakoztak a természetjáró szakosztályhoz.


– Hosszú ideig működött a szakosztály a SOFA égisze alatt, aztán a cég megszűnését követően önálló szervezetet alapítottunk, 1999 óta létezik a Lővér Természetjáró Egyesület – mesélte Fücsök Károly. – Jómagam 1994-től voltam szakosztályvezető, majd egyesületi elnök. Ma mintegy 35 taggal működünk, jelenleg évente 8–10 túrát szervezünk, sajnos a pandémia a mi tevékenységünket is nagyban korlátozta.


Az elnök hozzátette: tevékenységük nemcsak a túrák, kirándulások szervezésében merül ki. – Alapvető feladatunknak tekintjük a túraútvonalak karbantartását. Nagyon fontos, hogy a jelzések, felfestések mindig jól láthatóak, nyomon követhetők legyenek. A Soproni Parkerdőben, a Szárhalmi-erdőben vagy a Dudleszben is rendszeresen tisztítjuk a túraútvonalakat. Fontosnak tartom megemlíteni, hogy kiváló kapcsolatot ápolunk a vasutas, postás természetjárókkal. Összeköt bennünket a természet szeretete, a mozgás öröme.


A Lővér Természetjáró Egyesület ünnepi túrája a Hubertusz étteremtől indult, majd az Óhubertusz-kilátó érintésével a turistaházig kirándultak, ahol közös bográcsozás, retró majális szerepelt a programban. A születésnapi rendezvényen részt vett dr. Csiszár Szabolcs alpolgármester is. 

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Molnár Csabára emlékeztek

Molnár Csabára emlékeztek

2022. 05. 11.

Kiváló hangulatú kosárlabdatornát rendeztek vasárnap az egykori nagyszerű játékosra, Molnár Csabára emlékezve. A Novomatic-arénában négy kosárlabdacsapat és rengeteg családtag gyűlt össze.

Búcsúznak az NB III-tól

Búcsúznak az NB III-tól

2022. 05. 11. | Molnár Zoltán

Három fordulóval a 2021–22-es szezon zárása előtt eldőlt, hogy az SC Sopron csapata nem tudja megtartani a jövő évi tagságát az NB III-as bajnokságban. Már matematikailag sincs esély a biztos bennmaradást érő 16. hely megszerzésére.