Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
6. Három a Károly futás
A rajt pillanatai – idén is népszerű volt a Három a Károly terepfutóverseny Fotó: Griechisch Tamás

Hétvégén Sopronban megkoronázták az Alpokalja terepkirályait

6. Három a Károly futás

| Huszár Judit | Sport

Idén is felkerült a korona a legjobb terepfutók fejére – a 6. Három a Károly versennyel ugyanis véget ért az Alpokalja Terepkirály Futósorozat. A megmérettetést összesen negyvenen teljesítették.

Szemerkélő eső, hűvös, őszies idő várta a futókat szombaton a Károly-kilátónál. A kellemetlen idő nem riasztotta el a sportolókat, hatvanan indultak a 6. Három a Károly nevű futóverseny különböző (félmaratoni és 10 kilométeres) távjain. – A 10 kilométeres futás volt az Alpokalja Terepkirály Futósorozat hatodik, záró állomása – tájékoztatta lapunkat Lederer György főszervező. – Ez az egyik legizgalmasabb soproni terepfutóverseny, ahogy a neve is mutatja, a sportolók háromszor is felkapaszkodnak a Károly-kilátóhoz.

Mint arról lapunkban is beszámoltunk, az Alpokalja Terepkirály Futósorozatban idén hat verseny (10. Panorámaraton, 2. Lövérek Futás, 5. Sopron Trail, 4. Paddy Éjszakai Futás, 10. Soproni Crossfutás, 6. Három a Károly) szerepelt, aki ezek közül legalább négyet lefutott, az sikeresen teljesítette a sorozatot. Az eredmények alapján pontszámokat kaptak a futók, amelyeket összesítve alakult ki a végeredmény.

– Gratulálok mindenkinek a teljesítéshez, a szervezőknek pedig köszönöm a sok munkát – mondta a díjátadó előtt dr. Farkas Ciprián tanácsnok. – Remélem, hogy jövőre is legalább ilyen sikeres lesz a rendezvénysorozat, és mindenki elhozza a gyermekeit is, hiszen fontos, hogy a fiatalok egészséges életmódra nevelése minél előbb elkezdődjön.

A verseny után először a 6. Három a Károly legjobbjai vehették át érmeiket, ajándékaikat, majd megkoronázták a terepkirályokat, és érmekkel, oklevelekkel ismerték el a futósorozatot teljesítőket, de számtalan tombolanyeremény is gazdára talált. Az elismeréseket dr. Farkas Ciprián és ­Csiszár Szabolcs városi sportfelügyelő adta át. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...