Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
7. helyen a döntőben

Hajrá SMAFC!

7. helyen a döntőben

| Munkatársunktól | Sport

Fantasztikus szezont zárt a SMAFC U20-as férfi kosárlabda-együttese: veretlenül menetelt a korosztályos fináléig. A nyolcasdöntőben végül négy vereség után egy összecsapást megnyertek a fiatalok, így a hetedik helyen végeztek.

– A nyolcasdöntő mezőnye több bajnokságból áll össze: 4 csapat jut be az NB I. A csoport U20-as együttesei közül. Hárman juthatnak a fináléba az NB I. B „piros” csoportjából, a „zöld” csoportból pedig mindössze egyetlen csapat kvalifikálhatja magát – kezdte Horváth József, a SMAFC elnöke. – Az volt az igazán nagy bravúr, hogy mi a „zöld” csoportból indulva az egyetlen esélyt megragadva jutottunk be a nyolcasdöntőbe. Ez önmagában óriási eredmény, a realitás alapján a döntőben elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célunk.


A SMAFC U20-as együttese veretlenül zárta szereplését a bajnokság alapszakaszában, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy mind a huszonkét mérkőzését megnyerte. Farkas Dávid vezetőedző szerint a csapategység a sikeres szezon kulcsa. – A játékosok egy kivételével mind a soproni sportiskolából kerültek ki, ismerik egymást és ismernek engem is, talán ez a legfontosabb. Nem a nulláról kellett elkezdeni a munkát, megvan a közös kultúránk, és már fél szavakból is értjük egymást.


A körmendi nyolcasdöntőben a csoportmeccseken mindhárom mérkőzését elvesztette a SMAFC. A keresztbejátszást vereséggel kezdte a csapat, a helyosztón viszont soproni győzelemmel zárult a SMAFC U20 – MAFC U20 rangadó. Így a SMAFC U20-as fiataljai a nyolcasdöntőben is nyertek mérkőzést, amelynek köszönhetően végül a hetedik helyen zárták a finálét.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Molnár Csabára emlékeztek

Molnár Csabára emlékeztek

2022. 05. 11.

Kiváló hangulatú kosárlabdatornát rendeztek vasárnap az egykori nagyszerű játékosra, Molnár Csabára emlékezve. A Novomatic-arénában négy kosárlabdacsapat és rengeteg családtag gyűlt össze.

Búcsúznak az NB III-tól

Búcsúznak az NB III-tól

2022. 05. 11. | Molnár Zoltán

Három fordulóval a 2021–22-es szezon zárása előtt eldőlt, hogy az SC Sopron csapata nem tudja megtartani a jövő évi tagságát az NB III-as bajnokságban. Már matematikailag sincs esély a biztos bennmaradást érő 16. hely megszerzésére.