Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
7. helyen a döntőben

Hajrá SMAFC!

7. helyen a döntőben

| Munkatársunktól | Sport

Fantasztikus szezont zárt a SMAFC U20-as férfi kosárlabda-együttese: veretlenül menetelt a korosztályos fináléig. A nyolcasdöntőben végül négy vereség után egy összecsapást megnyertek a fiatalok, így a hetedik helyen végeztek.

– A nyolcasdöntő mezőnye több bajnokságból áll össze: 4 csapat jut be az NB I. A csoport U20-as együttesei közül. Hárman juthatnak a fináléba az NB I. B „piros” csoportjából, a „zöld” csoportból pedig mindössze egyetlen csapat kvalifikálhatja magát – kezdte Horváth József, a SMAFC elnöke. – Az volt az igazán nagy bravúr, hogy mi a „zöld” csoportból indulva az egyetlen esélyt megragadva jutottunk be a nyolcasdöntőbe. Ez önmagában óriási eredmény, a realitás alapján a döntőben elsősorban a tapasztalatszerzés volt a célunk.


A SMAFC U20-as együttese veretlenül zárta szereplését a bajnokság alapszakaszában, ez a gyakorlatban azt jelentette, hogy mind a huszonkét mérkőzését megnyerte. Farkas Dávid vezetőedző szerint a csapategység a sikeres szezon kulcsa. – A játékosok egy kivételével mind a soproni sportiskolából kerültek ki, ismerik egymást és ismernek engem is, talán ez a legfontosabb. Nem a nulláról kellett elkezdeni a munkát, megvan a közös kultúránk, és már fél szavakból is értjük egymást.


A körmendi nyolcasdöntőben a csoportmeccseken mindhárom mérkőzését elvesztette a SMAFC. A keresztbejátszást vereséggel kezdte a csapat, a helyosztón viszont soproni győzelemmel zárult a SMAFC U20 – MAFC U20 rangadó. Így a SMAFC U20-as fiataljai a nyolcasdöntőben is nyertek mérkőzést, amelynek köszönhetően végül a hetedik helyen zárták a finálét.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek