Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A 2021-es év kosárlabdázója
– Szép a titulus, ugyanakkor ez nem jelenti automatikusan, hogy a továbbiakban is jól megy majd a kosárlabda, azért sokat kell dolgozni a jövőben is – mondta lapunknak Határ Bernadett. Fotó:

Határ Bernadett: Minimális különbségek döntenek a meccseken

A 2021-es év kosárlabdázója

| Rázó László | Sport

A 2021-es esztendőben Határ Bernadett lett az év női kosárlabdázója. A Sopron Basket és a magyar válogatott centere a honi kosárlabda-szövetség döntése alapján kapta az elismerést. Ennek apropóján is beszélgettünk.

– Gratulálunk a díjhoz! Mit gondolsz, minek köszönhető, hogy téged választottak a legjobbnak?

– Ezen jómagam is sokat gondolkodtam, hiszen meglehetősen szigorúan ítélem meg a saját teljesítményemet. Én továbbra is úgy érzem, hogy több van bennem annál, mint amit mutatok, ráadásul sérülések is hátráltattak a tavalyi évben. Azt vallom, hogy sosem szabad megelégedni a teljesítményünkkel, mert ez azt jelentené, hogy már nem törekszünk arra, hogy még jobbak legyünk.

– Milyen érzésekkel fogadtad az elismerést?

– Óriási megtiszteltetés, hogy én lettem az év női kosárlabdázója. Szép a titulus, ugyanakkor ez nem jelenti automatikusan, hogy a továbbiakban is jól megy majd a kosárlabda, azért sokat kell dolgozni a jövőben is. Egyéni díjazásról beszélünk, de meg kell említenem a csapattársaimat is: ha tőlük nem kapok jó labdákat, nem tudnék helyzetbe kerülni.

– 2021-ben bemutatkozhattál a WNBA-ben is, miért nem lett teljes az amerikai szezonod?

– Sajnos van egy vissza-visszatérő bokasérülésem, végül emiatt két és fél hónap után haza kellett jönnöm az Egyesült Államokból. Egy tisztító műtétet végeztek el a bokámon. Utána többet kellett volna pihennem, de jött a válogatott szereplés, amely nagyon sokat kivett belőlem fizikailag és mentálisan is.

– Hogyan értékeled a Sopron Basket idei szezonját, lehet-e idén is Final Four az Euroligában?

– Épp a nemzetközi porondon volt egy-két olyan meccsünk, amelyet megnyerhettünk volna – persze egy olyan kiírásról beszélünk, amely a világ egyik legerősebb sorozata. Látszik, hogy minimális különbségek döntenek a meccseken, most is nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok a tabellán. A sérülések miatt eddig szinte egyszer sem tudtunk százszázalékosan készülni, remélem, hogy a következő időszakban mindenki egészséges lesz, az idő pedig eldönti, meddig juthatunk az idei szezonban – bízom benne, hogy minél tovább.

– Ha épp nem kosarazol a Sopron Basket vagy a válogatott színeiben, mivel foglalkozol legszívesebben?

– Nógrád megyéből származom, amint tudok, hazamegyek. Négy testvérem van, sok unokatesó, ha tehetem, velük töltöm a kevés szabadidőmet.

Kapcsolódó cikkek