Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A bajnokság élén a Soproni Sasok
A soproni rögbicsapat az NB II. 15-ös bajnokságában szerepel

A bajnokság élén a Soproni Sasok

| Rázó László | Sport

Kiválóan szerepel a Soproni Sasok rögbicsapata az idei bajnokságban. Az együttes a Maglódi Fekete Oroszlánok csapatával közösen indult az NB II-ben Szfinx néven.

Eddig két nagyarányú győzelmet szereztek a Soproni Sasok: Kecskeméten 42–21-re, Budapesten pedig 50–27 arányban nyertek. A rögbiben differenciáltan szerezhetők a pontok a győzelemért, a nagy különbség miatt a Sasok mindkét sikerért 5 pontot kaptak, így holtversenyben vezetik a másodosztályú tabellát. 

– Nagyon örülök, hogy ilyen jól, magabiztosan kezdtünk – mondta Orbán Ábner, a Soproni Rögbi Club elnöke, valamint játékos–edzője. – A szoros győzelemért csak három pont járt volna, de mindkét meccsünkön nagy volt a különbség, így már tíz pontot szereztünk. A 15-ös bajnokságban szereplünk, ez azt jelenti, hogy egyszerre 15 játékos van a pályán, és kellenek cserék is, tehát egy meccsre 23 fős kerettel kell kiállni. Ez nem könnyű, ezért is döntöttünk úgy, hogy a maglódiakkal közösen indulunk, ugyanakkor a csapat gerincét a soproni játékosok adják.

A sportvezető hozzátette: saját maga és a csapat is nagyon csalódott volt amiatt, hogy a Székesfehérvár elleni meccsük elmaradt – az ellenfél egyik játékosa ugyanis koronavírusos lett. Éppen ezért nagyon készülnek az október 31-i hazai meccsükre, amikor a sereghajtó Budapesti Kosok csapatát fogadják, bízva abban, hogy ismét nagyarányú, 5 pontot érő győzelmet ünnepelhetnek.

– Küzdős, fiatal csapatunk van, összeállt a társaság, úgy érzem, az is benne van a pakliban, hogy az idény végén első helyen végzünk – tette hozzá a klubelnök. – Mivel az NB II. és az NB I. között elég nagy a különbség, korántsem biztos, hogy bajnoki cím esetén vállalnánk a feljutást. Annak érdekében, hogy tudjuk, hol tartunk jelenleg, edzőmeccset szervezünk az első osztályban szereplő Debrecen ellen, ez kiváló erőfelmérő lesz számunkra.

Kapcsolódó cikkek