Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A céljaira összpontosít
Börzsei Zalán a Széchy Tamás Sportiskola növendékeként már országos bajnoki címmel rendelkezik, jelenleg a Szent Orsolya Gimnázium 8. osztályos kisgimnazistája. Fotó: Németh Péter

Börzsei Zalán tizennégy évesen már a felnőtt bajnokságra készül

A céljaira összpontosít

| Munkatársunktól | Sport

Áprilisban már a felnőttek mezőnyében is megméreti magát a soproni Börzsei Zalán. A fiatal úszó utánpótlásversenyeken szerzett már országos bajnoki elsőséget, emellett több érmes helyezése is van.

– Gyors, hát, mell, pillangó, esetleg vegyes?

– Egyértelműen a mellúszás! Az ok pedig egészen egyszerű: kiskorom óta ebben az úszásnemben érem el a legkomolyabb eredményeket, és ez az, amit a leginkább kedvelek.

– Van kedvenced, példaképed a felnőttek mezőnyéből?

– Van természetesen: a brit színekben versenyző Adam Peaty, aki – talán nem meglepően – szintén mellúszó. Olimpiai bajnok, többszörös Európa-bajnok és világbajnoki győztes, igazi példakép számomra.


– Tizennégy évesen már komoly eredményeid vannak, országos bajnokságokon értél el dobogós helyezéseket. Szerinted ez minek köszönhető?

– Véleményem szerint elsősorban annak köszönhetem a sikereimet, hogy az edzésen keményen és tudatosan dolgozom – akkor is, amikor nehéz. Az mindenképp kell a sikerhez, hogy a tréningeken jól dolgozzak, beletegyem a megfelelő mennyiségű munkát.

– Az úszás „faltól falig” mozgás. Nem unalmas?

– Nyilván vannak olyan pillanatok, amikor beüt a fáradtság, és már mennék haza, de ha vannak céljaim – márpedig vannak –, akkor ezeket a pillanatokat úgy tudom átvészelni, hogy a célomra összpontosítok. Ez pedig a minél jobb időeredmény elérése.

–  Hogy látod jelenleg, a felnőttek mezőnyében is az élvonalhoz tartozhatsz majd?

– Remélem, hogy a felnőtteknél is megállom a helyem, ez is egy célom, de addig is nagyon fontos, hogy úgy dolgozzam végig az edzéseket, olyan hozzáállással és intenzitással, ahogy eddig. Április végén lesz az idei felnőtt országos bajnokság, ahol idén először én is részt veszek. Bízom benne, hogy olyan eredményt sikerül elérni, amelyre Sopronban is büszkék lehetnek.

Kapcsolódó cikkek