Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A csapategység a siker kulcsa
Kustor Noel (labdával) 23 góljával az NB III. nyugati csoportjának gólkirálya lett. Fotó: Soproni Téma-archívum

SC Sopron: Remekül sikerült az első szezon a labdarúgó NB III-ban

A csapategység a siker kulcsa

| Molnár Zoltán | Sport

Túl van első NB III-as szezonján az SC Sopron felnőtt labdarúgócsapata. A bajnokság lezárása után az együttes három alapembere osztotta meg gondolatait az eseményekről.

Hosszú idényen van túl az SC Sopron együttese, 38 bajnoki, valamint 1 kupamérkőzés van a játékosok háta mögött. A korai edzőváltást követően rögtön egy nyolcmérkőzéses győzelmi sorozat következett, tavasszal pedig kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtva ­Weitner Ádám a 6. helyen végzett csapatával. A piros–fehér gárda az egyik legfiatalabb volt a mezőnyben, ennek ellenére az 5. legkevesebb gólt kapta a bajnokságban.

– A csapat egységének köszönhető, hogy ilyen kevés gólt kaptunk – kezdte Baranyai Norbert, a soproniak csapatkapitánya. – A szakmai stáb megtalálta mindenki számára a megfelelő posztot, mindenki ott játszott, ahol a legjobbat tudta kihozni magából. Ezen kívül az öltözői közösség végig nagyon jó volt, a játékosok motiváltak és sikerre éhesek voltak, valamint a vezetőedző és a játékosok közti kommunikáció is kiválóan alakult – erősítette meg Kustor Noel.

A 38 bajnoki meccsből 37-szer kezdőként pályára lépő Holzmann Patrik szerint feljutó csapatként remek szezont zártak, amihez nagyban hozzájárult az is, hogy nemcsak a pályán, hanem azon kívül is összetartó társaságot alkottak. – Úgy gondolom, egyénileg nem zártam rossz évet, szerencsére a sérülések is elkerültek, emellett mindig arra törekszem, hogy meccsről meccsre jobb teljesítményt nyújtsak – tette hozzá.

A kiemelkedő eredmény mellett a gólkirályi cím is Sopronba került. A csapat csatára, Kustor Noel 23 szerzett góljával a góllövőlista élén zárt. – Rendkívül jó érzéssel tölt el, hogy gólkirály lettem. Nagyon sok munka volt benne, de ez a csapat érdeme is, hogy mindig kiváló helyzetekbe tudtak hozni. A csapat nevében is köszönünk mindent Weitner Ádámnak – zárta Kustor Noel. 

Távozott a vezetőedző Sopronból: Közös megegyezéssel a szezon végén távozott az SC Soprontól Weitner Ádám vezetőedző. – Április eleje óta egyeztettem Weitner Ádámmal a hosszabbításról, hiszen nagyon elégedettek voltunk a munkájával, és a jövőt is vele képzeltük el – mondta Csiszár Ákos, az SC Sopron elnöke. – A szakvezető azonban a végső határidőig, május végéig sem adott érdemi választ arra, hogy elfogadja-e az általunk felkínált további közös soproni utat, így megköszöntem az elvégzett munkáját, és további sok sikert kívántam a pályafutásához.

Partneri Megállapodás a Fradival

Partnerkapcsolati megállapodást kötött egymással a Ferencvárosi Torna Club és az SC Sopron, amelynek célja, hogy a Fradi utánpótlás-képzés módszertanát elsajátítsák a soproni edzők is. Csiszár Ákos klubelnök elmondta: hatalmas megtiszteltetés az SC Sopron számára, hogy a megállapodás megszületett a Ferencvárossal. Nem titkolt cél, hogy az SC Sopron szeretne MLSZ Tehetségközponttá válni, aminek az eléréséhez a Ferencváros szakmai és módszertani tudásának megismerése nagy segítség lesz. 

Kapcsolódó cikkek

A 35. Sportgála díjazottjai

2024. 03. 03.

Idén is jutalmazta az önkormányzat azokat a sportolókat, akik az előző évben eredményesen képviselték városunkat országos és nemzetközi versenyeken. A...

Sporttörténet Sopronban

Sporttörténet Sopronban

2024. 03. 20. | Papp Győző

Részben az 1989-es páneurópai piknikre emlékezve rendezték 1990. október 14-én Sopronban a Magyarország–Németország női labdarúgó Európa-bajnoki selej...