Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A felnőttek is sikeresek
A Soproni Torna Club ezüstérmes felnőttcsapata (b–j): Soós Vivien, Godawszky Stella, Pölz Tímea, Vidó Hanna, Sugár Krisztina.

Kőhidiné Fleck Szilvia: Parádésan kezdtük az idei versenyszezont

A felnőttek is sikeresek

| Munkatársunktól | Sport

Három tornász korosztály is képviselte a soproni színeket a vidékbajnokságon. A serdülők és az ifik mellett ezúttal az STC felnőttcsapata is komoly sikert ért el: a csapatversenyen második lett, Soós Vivien pedig ugrásban a dobogó legmagasabb fokára állhatott.

– Felnőttnek nevezzük ezt a korcsoportot, hiszen 16 éves kortól ebben a korosztályban indulhatnak csak a versenyzők – kezdte Kőhidiné Fleck Szilvia, a Soproni Torna Club szakosztályvezetője. – Valójában középiskolásokról van szó, akik már 9–10 éve látogatják az STC edzéseit. Történelmi verseny volt ez számunkra, hiszen a felnőttek mezőnyében most értünk el először komoly eredményeket. Tudjuk, hogy a középiskolás korosztálynak mennyi feladata van, a lányok mégis jöttek, tisztességesen felkészültek a versenyre, aminek meg is lett az eredménye. A csapat tagjai Godawszky Stella, Pölz Tímea, Soós Vivien, Sugár Krisztina és Vidó Hanna voltak.

A felnőtteknél eggyel fiatalabb, tehát ifi korosztály bronzérmet szerzett a csapatversenyben, egyéniben pedig több dobogós hely is jutott a soproni tornászoknak. A csapatot Faragó Réka, Fodróczy Zsófia, Sebestyén Nóra, Tóth Léna és Völgyi Angelika alkotta.

A Soproni Torna Club bronzérmes ifjúsági csapata (b–j): Gárdonyi Jázmin, Fodróczy Zsófia, Tóth Léna, Sebestyén Nóra, Faragó Réka, Völgyi Angelika, edzők: Csete Ágnes, Főző Csaba, Kőhidiné Fleck Szilvia

A Horváth Blanka, Horváth Lotti, Jánosik Tamara, Majer Lili és Polyák Flóra összetételű serdülők is kitettek magukért, hiszen a csapatban elért 4. helyezés mellett szintén több érmes helyet is elhoztak a vidékbajnokságról.

– Nem túlzás azt mondani, hogy parádésan kezdtük az idei versenyszezont – tette hozzá az STC szakosztályvezetője. – Tudni kell, hogy a tavaszi vidékbajnokság és az őszi országos bajnokság összeredménye alapján dőlnek el a helyezések. Mi most 1 arany-, 3 ezüst- és 5 bronzérmet szereztünk, de voltak további pontszerzőink is, akik a 4–6. helyek valamelyikén végeztek. Figyelembe véve, hogy a téli időszakban csökkentett óraszámban tudtunk csak edzeni, ez különösen jó eredmény. Ezen a fórumon is szeretnék köszönetet mondani az önkormányzatnak, hiszen a verseny miatt márciustól engedélyt kaptunk arra, hogy ismét az összes edzésünket megtarthassuk.

Kapcsolódó cikkek