Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A felnőtteknél is bizonyítana
Sitku Zsuzsanna (b2) már a Sopron Basket felnőtt csapatával készül a szezonra, szeretne minden játékpercben bizonyítani. Fotó: Németh Péter

„Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulok majd ebben a szezonban”

A felnőtteknél is bizonyítana

| Rázó László | Sport

Tavalyi teljesítménye alapján a „Legjobb Darázs” elismerésben részesült, idén viszont már a Sopron Basket nagycsapatában bizonyítana Sitku Zsuzsanna.

– Véleményed szerint minek köszönhető a „Legjobb Darázs” elismerés?

– Mindig is hittem abban, hogy ha nagyon sokat dolgozom, akkor meglesz az eredménye. Örülök annak, hogy a klubnál is észrevették ezt a fajta hozzáállásomat, és ilyen komoly elismerésben részesülhettem. Ugyanakkor azzal is tisztában vagyok, hogy ez már a múlt, a tavalyi szezonra vonatkozik, idén újra és újra bizonyítanom kell, egy percig sem szeretnék tehát hátradőlni, új kihívások várnak rám. Mondhatjuk, hogy első számú U20-as játékos lettem a felnőtt keretben, ez komoly felelősség, szeretnék az elvárásoknak megfelelni.

– Egészen fiatalon, 18 évesen biztos tagja vagy az Euroliga-győztes Sopron Basket felnőtt csapatának. Hogy látod, hol tart most a karriered?

– Nem szeretnék olyan játékelemet kiemelni, amiben jó vagyok, hiszen a kosárlabda összes területén van még tanulnivalóm. Az eddigi eredmények azt bizonyítják, hogy jó úton járok, és jelenleg a klubnál minden lehetőséget megkapok ahhoz, hogy valóban profi kosárlabdázóvá váljak. Az biztos, hogy genetikailag vékony testalkatú vagyok, 193 centis magassággal, tehát fizikailag mindenképpen erősödnöm kell, izmot kell pakolni magamra. Ez segíthet ahhoz, hogy a védekezésben javuljak, hiszen fiatal játékosként elsősorban erre kell koncentrálnom. Biztos vagyok benne, hogy sokat tanulok ebben a szezonban is, hiszen profi emberekkel dolgozhatok.

– Mennyi játéklehetőségre számítasz?

– A legfontosabb az, hogy a kosárlabdatudásomat olyan ütemben fejlesszem, ahogy azt magamtól is elvárom, és ami a jövőre nézve is biztató. Az U20-as szabály miatt a magyar bajnokságban biztos megkapom a játéklehetőséget, nagyon bízom abban, hogy jó játékkal tudom segíteni a csapatot. Az Euroliga már más fokozat, ott annak is örülök, ha néhány perc erejéig pályára léphetek majd, de igyekszem minden egyes percet kihasználni a bizonyításra.

Kapcsolódó cikkek