Soproni Téma

Ingyenes közösségi hetilap  
A legifjabb olimpikonok

A gyerekek kiválóan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez

A legifjabb olimpikonok

| Rázó László | Sport

Nem verseny – de mégis… Kiváló hangulatban telt a soproni oviolimpia. Múlt szerdán több száz gyermek vett részt a megmérettetésen, ahol a legjobban a Kőszegi úti ovisok szerepeltek.

A legfiatalabb korosztály számára életre hívott megmérettetés célja egyértelmű: minél korábban arra nevelni a kicsiket, hogy örömüket leljék a mozgásban, a sportban. A rossz időjárás miatt a szabadtéri helyszín helyett a Novomatic-arénában találkoztak az ovisok: összesen 17 soproni és környéki óvoda csapatának részvételével zajlott a megmérettetés.

Csiszár Szabolcs alpolgármester köszöntőjében hangsúlyozta: az ovisok kiválóan alkalmazkodtak a megváltozott körülményekhez, és nagyon ügyesen mozogtak, de köszönet illeti az óvodapedagógusokat és a szervező sportfelügyeleti csoportot is.

A feladatok között elsősorban ügyességi játékok, sorversenyek szerepeltek. Az ovisoknak a Vasvilla diákjai segítettek az oviolimpián, amelyen természetesen az elsődleges cél az volt, hogy minél többen vegyenek részt. Emellett azért az eredményeket is számolták, így győztest is hirdethettek: az idei soproni oviolimpia „bajnokai” a Kőszegi úti ovisok lettek, 2. helyen a Harkai Kerekerdő, harmadikon pedig a Trefort Téri Óvoda csapata végzett.

Tekintse meg további képeinket!

Kapcsolódó cikkek

Eb-címig menetelne

Eb-címig menetelne

2023. 01. 18. | Munkatársunktól

Még csak 16 esztendős, de máris négyszeres junior bajnok fallabdában Sáli Barnabás. A fiatalember ráadásul rendkívül eltökélt: szeretne két–három éven...

Vb-középdöntőben

Vb-középdöntőben

2023. 01. 18.

A göteborgi középdöntőben az Európa-bajnok Svédországgal, valamint Brazíliával és a Zöld-foki Köztársasággal találkozik a magyar férfi kézilabda-válog...